ANNONSE

REISEFORSIKRING: Mange er ikke klar over at reiseforsikringen dekker utgiftene knyttet til leiebil.
ILLUSTRASJONSFOTO: Shutterstock

Leiebil i utlandet kan bli et mareritt

Å leie bil i utlandet er ofte en prøvelse når det kommer til forsikringer.


Redaksjonen

 26.06.19, kl. 09:54
 02.07.19, kl. 13:24


ANNONSE

 

REISE: - Hver sommer blir vi kontaktet av en rekke kunder som står hos utleiefirmaet og er usikker på alle forsikringene de blir forsøkt prakket på når de skal hente ut bilen, forteller Roy Vetaas, reiseekspert i Tryg Forsikring.

Han mener leiebilbransjen er preget av lite samarbeid, og ofte i overkant kompliserte forsikringsløsninger.

- Usikkerheten ender ofte med at man tar alle tilleggsforsikringene. Leiebilen blir da plutselig dobbelt så dyr som man var forespeilet, forklarer Vetaas.

Unngå å betale dobbelt

Dersom man skal leie bil gjelder det å unngå dobbeltdekning. Har man en reiseforsikring eller kredittkortforsikring gjelder det å vite hva disse dekker med hensyn til leiebil.

Reduksjon av egenandel på kasko og tyveri er som oftest inkludert i reiseforsikringen din.

- Leier du bil i utlandet via nettet er det mange ganger ikke mulig å kjøpe alle forsikringer ved bestilling. Du kan altså regne med å måtte betale ekstra for det når du henter bilen, understreker Vetaas.

I tillegg opererer selskapene med ulike navn på forsikringene, og det kan skje at egenandelforsikringen du betaler ekstra for, ikke reduserer egenandelen i alle tilfeller.

- Noen av selskapene har ingen forsikringer som dekker skader på dekk, felg, glass, speil og understell. Man kan bli svett av mindre, sier han.

Egenandel kan bli dyrt

Egenandelen kan være veldig høy dersom bilen blir skadet, skader andre biler eller blir stjålet. Det er ikke uvanlig med egenandel opptil 15.000 kroner.

- Med vår beste reiseforsikring er egenandelen for både skade og tyveri allerede dekket. Har du tenkt deg utenlands og samtidig leie bil bør du absolutt vurdere å tegne en oppjustert reiseforsikring, sier Vetaas. Videre forklarer han: 

- Da får du både egenandelsforsikring, samt en rekke andre tilleggsytelser for en mye mindre pris per dag enn de spesialiserte forsikringene de selger hos leiebilselskapene.

LES OGSÅ:


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE