ANNONSE

STORBYFERIE: Høsten er høysesong for storbyreise. Her fra Budapest.
FOTO: VING

Høsten er tid for storbyreiser - her er nordmenns favoritter!

Blant de mest populære byene på lista finner vi både kjente klassikere – og noen spennende nykommere.


Redaksjonen

 18.10.17, kl. 17:29
 25.10.17, kl. 06:38


ANNONSE

 

REISE: Storbyen som nå topper nordmenns ønskeliste er Barcelona. Hele 34 prosent av deltakerne i en spørreundersøkelse utført av reisearrangør Ving svarte at de ønsker å reise til dit.

– Kanskje ikke så rart, da denne byen har noe for absolutt alle – og ikke minst kan tilby både storby og strand, sier informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff.

Som nummer to på lista står alltid aktuelle New York. 24 prosent av de som var med i undersøkelsen ønsker å reise dit. Tredjeplassen er det vakre Roma som stikker av med.

– Både New York og Roma er herlige storby-klassikere og byer som man gjerne reiser til flere ganger, sier Røhr-Staff.

Nykommere overrasker

Fjerde og femteplassen var det henholdsvis Dubrovnik og Budapest som fikk.

– Det er litt overraskende, men veldig gøy å se at det dukker opp nye byer på denne lista. Det er mange som har fått øynene opp for Kroatias vakre hovedstad Dubrovnik. Byen sjarmerer med krystallklart hav, trange smug og vakre torg med kafeer og restauranter. Samtidig blir også spennende Budapest stadig mer populær. Der kan du fortsatt få mye for pengene og det er utrolig mye interessant å se og gjøre der, forteller Røhr-Staff.

POPULÆRT: Dubrovnik sør i Kroatia ved Adriaterhavet seiler opp som et populært byferie-alternativ for høstreiser blant nordmenn.

Flest til London

Høsten er høysesong for storbyreiser hos Norges største reisearrangør, som har reiser til over 50 små og store byer.

– Storbysalget vårt har vært fantastisk bra. De siste tre ukene har vi solgt dobbelt så mange storbyreiser som på samme tid i fjor, forteller ansvarlig for storbyreiser hos Ving, Svein Erik Bjørheim.

Og selv om Vings reisepanel har talt når det gjelder ønskereisemål, er det London som troner på toppen av hvilke byer vi faktisk kjøper reiser til.

- Ja, til tross for de hendelsene som har vært den sett siste tiden, er det svært mange nordmenn som reiser til London. Vi nordmenn har et langt og godt kjærlighetsforhold til den byen, sier Bjørheim.

LES MER OM REISE HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE