FOTO: VOLKSWAGEN

Planlegger 36.000 ladepunkter for elbiler over hele Europa

Volkswagen vil legge til rette for en rask omlegging til elektrisk mobilitet i hele Europa med storstilt utbygging av ladepunkter.


Redaksjonen

 10.06.19, kl. 06:27
 20.06.19, kl. 09:08


ANNONSE
ANNONSE

 

BIL: Det opplyser bilfabrikanten i en pressemelding.

– Ladeinfrastruktur vil bli en stadig viktigere faktor for at e-mobiliteten skal slå gjennom i Tyskland. Å lade en elektrisk bil må bli like enkelt og selvfølgelig som å lade en smarttelefon. Derfor trenger vi betydelig flere offentlige ladestasjoner, og enkle regler for installering av private ladebokser. Volkswagen sender her et tydelig signal, og vi engasjerer oss på alle nivå for å bygge ut ladeinfrastrukturen, sier Thomas Ulbrich, styremedlem med ansvar for e-mobilitet hos Volkswagen.

Volkswagen har gjort beregninger som viser at 70% av elbilladinger vil bli gjort hjemme eller ved arbeidsplassen. For å møte dette behovet vil Volkswagens datterselskap Elli fra 2020 tilby komplette ladeløsninger for firma og privatkunder. I Tyskland bygges for eksempel 4.000 ladepunkt ved Volkswagens egne anlegg, men flere av disse vil være offentlig tilgjengelige.

150.000 ladepunkter på sikt

Offentlige ladestasjoner vil bli brukt i cirka 25% av ladeoperasjonene. Med tjeneste «We Charge» fra Volkswagen, vil kunder i nær fremtid få tilgang til 100.000 ladepunkter. Målet på litt lenger sikt er opptil 150.000 ladepunkter.

Det legges planer for partnerskap med kjøpesenterkjeder, slik at kundene enkelt kan lade elbilen mens de handler. En avtale med britiske Tesco er i starten, og flere kjeder vil komme til, opplyser Volkswagen.

Volkswagen gjør også grunnleggende grep for at elektriske biler skal være effektive på lange reiser. Modellene i ID.-familien vil få lang rekkevidde, og kan lades med hurtiglading. ID.3 kan alt etter utstyrsnivå lades med 100 eller 125 kW effekt.

Sammen med industripartnere installerer Volkswagen gjennom IONITY mer enn 400 hurtigladestasjoner innen 2020, med opptil 2.400 ladepunkt langs hovedveier og motorveier i Europa.

LES MER OM BIL OG MOTOR


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE