GAMMEL KLASSIKER: Rhodos og Hellas.
ILLLUSTRASJONSFOTO: VING

Nordmenn velger Tyrkia, Hellas og Spania i sommer

Tyrkia er sommerens vinner med en dobling av antall reisende sammenlignet med samme periode i fjor.


Redaksjonen

 07.06.19, kl. 11:47
 17.06.19, kl. 11:37


ANNONSE
ANNONSE

 

NORGE: Reiselysten har for alvor meldt seg i hele landet, og reiseselskapet TUI har en vekst på 40% i antall reisebestillinger bare den siste uken. Tyrkia er sommerens vinner med en dobling av antall reisende sammenlignet med samme periode i fjor.

- Ustabilt vær og at sommerferien nærmer seg med stormskritt har virkelig satt fart på feriebestillingene hos oss. Nå er det hovedsakelig barnefamilier som sikrer seg reiser i juni og juli, og det er familiehotellene TUI Family Life og Blue Star vi selger mest av akkurat nå, sier Nora Aspengren, Kommunikasjonsansvarlig i TUI Norge.

Pris og skreddersydde hoteller er sommerens drivere

Sommerens mest populære destinasjoner er også de med det beste tilbudet for barnefamilier, både hva gjelder pris og hotelltilbud. Bookingtall fra TUI viser at rimelige destinasjoner som Bulgaria og Tyrkia er veldig populære akkurat nå, og begge destinasjonene har hatt sterk vekst den siste uken. Tyrkia er derimot den eneste destinasjonen tilgjengelig for norske reisende som vokst jevnt hele året.

Det er likevel klassiske sommerdestinasjoner som trekker de store volumene, der Hellas og Spania fortsatt er favoritter.

- Vi ser at nordmenn bestiller ferien mye nærmere avreise enn vi har gjort tidligere og pris er særlig avgjørende for sommerens feriebestillinger, sier Aspengren.

Sommerens topp 5 mest populære reisemål (vekst YOY):

Bulgaria + 216%
Tyrkia +187%
Zakynthos + 128 %
Sardinia + 114%
Rhodos +100%

Sommerens topp 5 land i totalt antall reisende:

Hellas
Spania
Tyrkia
Kypros
Bulgaria

Sommerens topp 5 reisemål i totalt antall reisende:

Kreta
Rhodos
Mallorca
Antalya
Larnaca


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE