FOTO: SKODA

Nå kommer Skoda Superb som ladbar hybrid

1. august åpner salget av Skodas første ladbare bil, som får en elektrisk rekkevidde på 55 kilometer og startpris på 400.000 kroner.


Redaksjonen

 30.07.19, kl. 19:18
 13.08.19, kl. 14:29


ANNONSE
ANNONSE

 

BIL: - Dette har vi sett frem til helt siden det ble klart at Superb skulle komme som ladbar hybrid. Dette er på mange måter den ultimate familiebilen for norske bilister. Med lang elektrisk rekkevidde kan man fint kjøre kun på strøm i hverdagen, men samtidig ha muligheten til å legge ut på langtur uten å tenke på rekkevidde, sier Thomas Meiner, direktør for Skoda i Norge i en pressemelding.

Som alle Superb-modeller, blir også Superb iV produsert på Kvasiny-fabrikken utenfor Praha. Drivlinjen på den ladbare hybriden består av en 1,4 TSI bensinmotor, som yter 156 hk (115 kW), i kombinasjon med en 85 kW elektrisk motor. Maksimal systemeffekt er 218 hk (160 kW).

Superb iV oppfyller Euro 6d-TEMP-standarden, og bilens CO2-utslipp er på under 40 g/km. Batteriet på 13 kWh tillater helelektrisk kjøring i inntil 55 km (WLTP), og kan lades enten fra en veggmontert ladeboks hjemme, eller under kjøring med regenerering av bremseenergi og bruk av bensinmotoren. 

Tankvolumet er 50 liter, noe som gir en samlet rekkevidde på 850 km – hvilket gjør SUPERB iV perfekt for både hverdagslige gjøremål hvor du i stor grad kan kjøre kun på strøm, og for langkjøringer hvor man er avhengig av lavt forbruk og lang rekkevidde.

Høyvoltsbatteriet er plassert under bilen, foran bakakselen, likevel har SUPERB iV imponerende bagasjeromsvolum med hele 510 liter som stasjonsvogn.

Superb iV blir tilgjengelig i modellutvalget tilsvarende vanlig Superb: Ambition, Style, L&K, samt SportLine. Innstegsmodellen Ambition får en startpris på 399.900 - da er ni kollisjonsputer, prediktiv cruisekontroll, Amundsen navigasjon og Matrix LED hovedlys standardutstyr.

LES OGSÅ: Skodas første elbil Citigo E klar for det norske markedet


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE