ANNONSE

VG innrømmer feil: Skutebrygga har ikke servert feil kjøtt

VG beskyldte restauranten for matjuks. Men DNA-prøvene som skulle bevise at villsvinet var svin, var feil.


Alexander Jansen

 06.05.16, kl. 05:44
 23.04.18, kl. 12:30


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det ble litt av et oppstyr rundt restauranten da VG inkluderte den i sin serie om spisesteder som bløffer i menyene og pynter på sannheten om hva de egentlig serverer.

Hos Skutebrygga i Drammen bestilte avisen villsvin, og tok med en kjøttbit for analyse. I saken ble det hevdet at analysen viste svin, og restauranten fikk dermed et forklaringsproblem.

Men innehaver Thomas Hernandez dementerte påstandene som en umulighet, og la frem bred dokumentasjon på kjøttets opprinnelse.

Og han skulle få rett - denne uken viste det seg at selskapet som utførte analysen, Eurofins - oppdaget at rapporten var feil.

Beklager

- Restauranten har servert det de lovet. Vi kan bare beklage overfor Skutebrygga. De har blitt gjort urett. Nå er vi opptatt av å erkjenne feilen og komme med riktig versjon, sier nyhetsredaktør i VG Gard Steiro.

- Vi er skremt over at vi ikke ble lyttet til da vi forsøkte å stanse den uriktige artikkelen, men er nå tilfreds med at feilen blir beklaget og at Skutebrygga får en uforbeholden unnskyldning, sier styreleder George H. Fulford ved Skutebrygga til NTB.

Administrerende direktør Jon Ragnar Røed i Eurofins legger seg flat. 

- Vi er veldig lei oss for det som har skjedd. Det er veldig trist at vår feil har gått ut over dem, sier han. 

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE