ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: PEXELS.COM

Bama tilbakekaller lime

Prøver foretatt av mattilsynet viser for høye verdier av plantevernmiddelrester i lime fra Brasil, hvilket kan utgjøre helsefare.


Redaksjonen

 04.10.16, kl. 09:39
 07.10.16, kl. 22:24


ANNONSE
ANNONSE

 

NORGE: Det er funnet rester av plantevernmiddelet karbofuran som er over grenseverdi, og kan utgjøre en helsefare ved høyt inntak av varen. Produktene er sperret på Bamas lagre, og butikker er varslet om å fjerne produktet fra hyllene, opplyser Bama i en pressemelding.

Produktet er solgt i følgende butikker over hele landet: REMA 1000, SPAR, Joker, KIWI, MENY, Jacob’s og Bunnpris, samt hos Storkjøkkenkunder. 

Beregninger viser at barn som veier 14,5 kg kan spise opptil 62 gram lime før det kan representere helsefare. For voksne som veier 60 kg: 257 gram. En hel lime, med skall, veier ca 40 gram. Det vil si at en person på 60 kg må spise seks lime, og en person på 14,5 kg må spise om lag 1,5 lime. Ta kontakt med legen din eller legevakt om du har spørsmål vedrørende helsen din. 

Undersøker saken

Bama er i gang  med å undersøke hva som har skjedd i dette tilfellet. BAMA har gode rutiner for å følge opp leverandørene, både med hensyn til bruk av plantevernmidler, hygiene, og bruk av trygge vannkilder for å sikre trygg mat. 

Produktet kan enten kastes, eller leveres tilbake til butikk. Du kan kontakt BAMA via dette skjemaet for å få erstatning for produktet.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE