ANNONSE

UNIKT: Dette ølet har du garantert ikke smakt før, med mindre du var blant de 60-talls personene på lanseringsfesten hos Pavarotti.
FOTO: CHRISTINE HOFF

Aass tilbyr skjenkestedene øl med egen oppskrift

På Pavarotti i Drammen kan du nå nyte eksklusive øldråper fra Aass du ikke får kjøpt noen andre steder. Håndverksølet er sort som kaffe og det første resultatet av Aass' satsing på pilotbryggeriet.


Alexander Jansen

 14.11.15, kl. 18:25
 02.03.17, kl. 15:23


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: I de gamle lokalene til Drammensbadet befinner det seg noe helt unikt. Her har nemlig Norges eldste bryggeri bygget et lite bryggeri inne i det store. De kaller det for pilotbryggeri.

Formålet er blant annet å produsere mikrobrygg i samarbeid med utesteder og andre aktører som er interessert i å fremstille egne brygg i samarbeid med ekspertisen hos Aass.

Etter en prosess med utvikling av brygget i fellesskap vil man kunne servere øl etter egen oppskrift på byen. 

- Vi har en stor fordel av å kunne dra veksler på kompetanse, erfaring og ressurser hos det store bryggeriet, spesielt med tanke på grundige analyser og tester av pilotølene i laboratorium. Alt øl vi leverer ut er testet slik at vi vet hva det innholder både når det gjelder alkokolinnhold og andre parametre, sier ansvarlig for pilotbryggeriet, Gard Karlsnes.

Lanseringsfest på Pavarotti

Torsdag kveld var det lanseringsfest hos Pavarotti, som første utested i samarbeid med pilotbryggeriet kunne presentere sitt eget mikrobrygg med eget navn og label.  

- Vi har vært med på hele bryggeprosessen og er veldig fornøyd med resultatet. Vi har fått et øl som er sort som kaffe, smaker som en IPA og har et utrolig flott skum. Det tuller litt med hodet ditt, sier eier og daglig leder Erik Holm ved Pavarotti fornøyd. 

Ølet leveres i utgangspunktet på fat, men Pavarotti som var først ut med å bestille en hel «batch» bestående av 30 fat fikk også levert noen unike flasker med påtrykk av navnet «Pavarotti Black Ipa».

Pavarotti benyttet også anledningen til å presentere en annen nyhet på ølfronten - nemlig cocktails. 

- Det er allerede gammelt nytt nedover i Europa, men ganske ukjent i Norge. Man bruker rett og slett øl som en ingrediens i cocktails. Det gir en helt ny dimensjon til bartending, sier Holm.

Forventninger til julebordsesongen

Nå håper Holm at ølet får en varm mottagelse hos gjestene i julebordsesongen. 

- Vi har produsert 1.000 liter, og håper det går fort så vi kan bestille en ny brygging, sier Holm.  

Ifølge han blir ikke produksjonskostnadene noe dyrere enn å bestille annet øl. Ølet er i utgangspunktet forbeholdt Pavarotti, men det kommer også til bli servert et fat eller to på Moa Moa, som også eies av Holm.

- Ølet passer like godt å drikke alene som til mat, mener Holm.

Flere utesteder står i kø

Driften av pilotbryggeriet startet opp for fullt den 17. august i år, med bryggeriets «grand old man» Terje Aass med på laget som rådgiver og fagekspertise. 

- Hovedtanken bak er å kunne teste ut nye ting. Pilotbryggeriet gir oss muligheten til å kunne eksperimentere mye mer enn det store bryggverket. Og så er det hyggelig å tilby økt kompetanse om øl til dem vi har et samarbeid med. Det er ingen begrensninger på hvor mye eller lite vi kan produsere, sier pilotbryggeri-sjef Gard Karlsnes fra Aass. 

Han forteller om stor interesse fra serveringsstedene i Drammen. Både vertshuset Drammen og Goggen Sportspub prøver seg på gjestebrygging i disse dager. I tillegg er det samarbeid på gang med Rekord Bar, Lauritz, La Vida, Ypsilon Bar og Skjenkestua. 

- Det er et populært tiltak, og det viktigste er at kvaliteten på ølet blir bra, sier Karlsnes. 

Neste år kommer det fem ulike varianter av bockøl fra pilotbryggeriet, som blir tilgjengelig for salg i et begrenset opplag på utvalgte steder i hele Norge.

LES OGSÅ: Historien bak Aass-graffitien

ALLE FOTO: CHRISTINE HOFF

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE