ANNONSE

O' HELLIGE JUL: Marsipangriser, marsipangriser og marsipankuler i alle størrelser og fasonger i juleinnpakning er å få kjøpt under en måned etter vi sa farvel til sommeren.
FOTO: MORTEN AUESTAD

Nå er julemarsipanen tilbake i butikkene

Denne uka, mens folk fortsatt gikk ute i shorts og t-skjorte, var julemarsipanen på plass. Men er den egentlig tidligere ute enn normalt?


Alexander Jansen

 01.10.15, kl. 17:47
 06.10.15, kl. 02:13


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Julemarsipanen er allerede observert flere steder i distriktet, blant annet på Europris på Åssiden, hvor bildet over er tatt 30. september. DRM24.no mottok sågår tips om at julemarsipanen var på plass allerede mandag 28. september i en annen butikk i Drammen.

Ryktene tilsier også at flere varehus allerede har hengt opp julepynten i taket.

Tidlig ute?

Og like sikkert som at julemarsipanen kommer som julekvelden på kjærringa hvert bidige år, er debatten som følger.

- Så tidlig! 
- Ventetiden blir jo så lang!
- Marsipanen blir jo gammel til jul!

Det er noen av kommentarene som er observert på facebook omkring emnet det siste døgnet. Men er det virkelig sånn at marsipanen snikinnføres stadig tidligere på befolkningen for hvert år som går? 

Svaret på det er definitivt nei, ettersom julemarsipanen ifølge produsent Nidar har hatt fast lanseringsdato første uka i oktober i en årrekke. Men i år dukket den altså opp siste uka i september. Dermed ser ut til at den kom litt tidligere i år enn ellers.

Jul- og påskemarsipan 7 av 12 måneder i året

Og mens julemarsipanen blir solgt ut til halv pris i løpet av januar måned, avløses den av påskesmarsipanen i månedsskiftet januar/februar. 

Som igjen varer og rekker til begynnelsen av mai-måned, når restene går ut på salg. 

Ergo kan vi konkludere med at godt og vel syv av årets tolv måneder, har enten jule- eller påskemarsipan i butikkhyllene. Et faktum det alltid vil herske delte meninger om.

HVA MENER DU? BLIR HØYTIDENE UTNYTTET SOM ET SALGSPÅSKUDD? SI DIN MENING UNDER!

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

 


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE