ANNONSE

Butikksjef Hege Engevold ved Extra Bjerke gikk tom for gresskar etter kort tid, og måtte bestille nye paller. Totalt forventer Coop å selge 75.000 gresskar de neste ukene.
Foto: Espen Solli

Forventer ny gresskar-rekord til Halloween

Coops dagligvarekjeder med Extra og Obs i spissen forventer å selge 75.000 norske gresskar frem mot årets skumleste helg. - Men ta vare på det gode fyllet, oppfordrer Extra-sjefen.


Redaksjonen

 14.10.17, kl. 17:57
 19.10.17, kl. 13:27


ANNONSE
ANNONSE

 

NORGE: I fjor solgte Coops dagligvarekjeder 52.000 gresskar i forbindelse med Halloween, og passerte sitt eget mål på 50.000 solgte. I år forventes en ytterligere salgsøkning til 75.000 norsk-produserte gresskar, tilsvarende 350 tonn.

- Stadig flere pynter opp i nabolaget med gresskar, og mange kunder handler også annen skummel Halloween-pynt. Vi forventer derfor at fjorårets salgsrekord vil passeres med stor margin, sier Christian Hoel, kjededirektør i Extra.

Det er særlig småbarnsfamilier som kjøper gresskar og Halloween-pynt. I tillegg til å la barna hjelpe til med utskjæringen av gresskaret, oppfordrer Hoel å ta barna med på matlaging med gresskar-innmaten.

- Innmaten er en fantastisk råvare og kan brukes til alt fra supper, salater, pai og til kaker. Vi har alle et ansvar for å bidra til minst mulig matsvinn og lære barna at vi må unngå å kaste mat, sier Hoel.

Salgsutviklingen for gresskar i Coops dagligvarebutikker:

2015: 38.000
2016: 53.000
2017: 75.000 (forventet salg)

Slik bruker du Halloween-restene:

  • Både innmaten og gresskarkjernene kan brukes.
  • Kjernene skylles og ristes. De er gode i en nøtteblanding, til snaks og i bakverk.
  • Gresskarkjøttet er aller best varmebehandlet.
  • Innmaten som blir igjen etter pynte-gresskarene er gjerne trevlete. Det kan være en idé å kjøre det i blenderen til det blir en puré.
  • Pureen kan brukes i alt fra supper, marmelade, pai og scones til kaker.

LES OGSÅ: Selger gresskar som aldri før


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE