ANNONSE

LOKALT BRYGG: Eiker ølfabrikk er et mikrobryggeri i Mjøndalen, og har på kort tid fått vind i seilene.
FOTO: STEINAR A. WEDVIK / DRM24

Eiker-øl nominert til årets øl

Norges største nettsted om mat og drikke har nominert øl fra Eiker Ølfabrikk til årets øl. Til slutt trakk imidlertid Ringnes det lengste strået.


Vegard M. Aas

 10.09.15, kl. 12:20
 16.09.15, kl. 12:47


ANNONSE
ANNONSE

 

NEDRE EIKER/OSLO: Nettstedet aperitif.no har nominert Eiker Melkestout i konkurransen «årets øl».

56 forskjellige ølsorter var påmeldt i konkurransen. Nå gjenstår fem ølsorter, deriblant det mjøndalsproduserte ølet.

Slik beskrives ølet av årets jury:

«Deres øl skiller seg ut først og fremst gjennom en helhetlig og gjennomtenkt design, med klart innslag av innovasjon. De små 60-tallsinspirerte flaskene som har kjælenavnet «grisunger» prydes med søte og morsomme elementer. Flaskeformen åpner opp et nytt marked for øl, og det at Eiker-ølet er økologisk gir det en ekstra markedsverdi. Eiker Melkestout er et kraftig maltet og fyldig øl som en stout skal være, med lett melkesødme.»

Årets Øl er et samarbeid mellom Ølportalen, Norbrygg, Ølakademiet og Apéritif og kåres for femte år på rad, og daglig leder hos Eiker Ølbryggeri er strålende fornøyd med nominasjonen.

- Det er utrolig stort for oss å være nominert til årets øl. Det har vært veldig mange gode kandidater som har blitt sendt inn, og vi hadde ikke regnet med å komme helt til finalen, så det er kjempestort, sier Jonas Jensen, daglig leder hos Eiker Ølfabrikk.

Edruelig feiring

Skulle produsenten i Mjøndalen stikke av med seieren blir det allikevel ikke hæla i taket og tenna i tapeten:

- Da skal feirer vi med å ta oss én melkestout. Det må bli en lugn feirng for det er masssevis av jobb i helga, så det blir en edruelig lørdagskveld, avslutter Jensen.

Det ble imidlertid bare nesten for Eiker-brygget. Det var nemlig Ringnes-ølet Polaris Røykbukk 2015 som stakk av med den gjeve tittelen under kåringen lørdag.

SE VIDEO: - Satser på økologisk og kortreist øl i Mjøndalen:

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE