ANNONSE

SKÅL: Salgsjef Jan Erik Hofsli fra Bache-Gabrielsen og pilotbryggerimester Gard Karlsnes fra Aass utbringer en skål av nybrygget rett fra eikefatet.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Aass lager øl på konjakkfat

Når Aass og Bache-Gabrielsen innleder samarbeid, kan det bare få ett utfall: Konjakk-øl!


Alexander Jansen

 30.09.16, kl. 18:03
 02.03.17, kl. 15:22


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Torsdag ble det unike brygget tappet fra tankene i pilotbryggeriet hos Aass og over på to franske konjakkfat fra konjakk-produsent Bache-Gabrielsen.

Der skal brygget modnes et sted mellom tre og ni måneder, inntil det smaker «riktig». For det er fatene som skal gi brygget et snev av konjakk, ikke innholdet.

- Disse eikefatene påvirker både farge og smak med aromastoffer fra 15-20 års lagring av XO-konjakk, forteller salgssjef Jan Erik Hofsli i Bache-Gabrielsen.

Og tilføyer: 

- Dette er det ingen som har gjort tidligere i Norge som vi kjenner til.  

Begrenset opplag i 2017

DRM24 møter de to konjakk-øl-pionérene i «Bryggerhuset», det såkalte pilotbryggeriet til Aass i det gamle Drammensbadet. Hver med sin skvett nytappede kreasjon på glass med stett. 

- Jeg kan mye om brennevin og Gard kan mye om øl. Men vi er vel begge enige om at dette smakte overraskende bra rett fra brygget, sier Hofsli.

Hvor lang lagringstiden blir er vanskelig å forutsi, men når de 800 literne er modne skal det flaskes i et opplag 1.200 enheter, og leveres lokale polutsalg og utesteder. 

- Dette ølet bikker trolig 10%, så noe butikkøl blir det ikke. Dette blir å anse som en sterk ale, sier Gard Karlsnes, bryggerimester ved pilotbryggeriet.

LES OGSÅ: Aass tilbyr skjenkestedene øl med egen oppskrift

Familiesamarbeid

Begge to selskapene er familiedrevne bedrifter med røtter gjennom mange generasjoner. Nå kan de to sterke merkevarene etablere et fruktbart samarbeid for fremtiden.

Konseptet fikk en umiddelbar velsignelse av Bache-Gabrielsen-familien i Frankrike etter at Karlsnes og Fossli unnfanget ideen på en fagmesse i våres.

- Foreløpig er verken flaskedesign eller navn på brygget klart, men vi jobber med saken. Her er det resultatet av produksjonen som avgjør hva som skjer videre, forteller Karlsnes.  

Har du forslag til navn på brygget? Skriv i kommentarfeltet under! PS: Aass har allerede brukt «Aass XO» på en utgått ølvariant. 

LES OGSÅ: Aass lanserer eksklusivt bock-øl i begrenset opplagFØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE