ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: ISTOCK / GETTYIMAGES

Tren styrke - få bedre staketeknikk

Skiløypene er nykjørt og skiforholdene er fantastiske. Trener du mot søndagsturen sammen med familien neste søndag, Vasaloppet eller Birken vil styrketrening ved siden av skigåingen gi deg bedre teknikk og skiturene vil gå lettere.


Redaksjonen

 12.02.19, kl. 10:33
 17.02.19, kl. 15:07


ANNONSE

 

HELSE: For å gå godt på ski krever det teknikk. Ved å trene styrke vil du få en positiv bedring på teknikken. Du vil oppleve å stå bedre i mot med magen, holde kroppen i riktige posisjoner og klare å stake i partier hvor du ellers ville gått diagonalgang.

I staking bruker man primært overkroppen, og det er derfor viktig å ha fokus på overkroppsstyrke.

Ved å trene styrke en gang i uken vedlikeholder du styrken, mens ved å trene to til tre ganger blir du sterkere og får raskere fremgang. Hvor mange repetisjoner du skal ta vil variere ut ifra form og treningsopplegg.

Har du trent en viss mengde styrke anbefaler jeg å trene fire til åtte RM x 3 serier med 2 - 3 min pause. RM står for repetisjon maksimal som betyr at du skal løfte åtte repetisjoner så tungt du klarer. Kjenner du at du kunne tatt flere repetisjoner etter disse åtte legger du på tyngre vekter til neste sett. 

Fire enkle styrkeøvelser for bedre teknikk:

1. Tricepspress med tau

2. Overkropp i slynge

3. Nedtrekk / chins

4. Pushups / benkpress

For deg som er nybegynner i styrketrening anbefaler jeg å ha en tilvennings fase i starten på lavere intensitet og flere repetisjoner for å lære øvelsene riktig. Trenger du hjelp med treningsopplegg, gjennomføring eller teknikktips er det bare å ta kontakt.

Skrevet av Marthe Klausen 
Personlig trener på Akropolis og tidligere toppidrettsutøver i langrennFØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE