ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: ISTOCK / GETTYIMAGES

Styrketreningstips for strammere lår

Sommeren nærmer seg, og mange ønsker kanskje å stramme opp kroppen før bikinisesongen. Her er den personlige trenerens beste tips for stramme lår!


Redaksjonen

 27.03.19, kl. 10:01
 05.04.19, kl. 13:47


ANNONSE

 

HELSE: En vanlig målsetting for jenter er å stramme opp lårene, og styrketrening er et veldig godt verktøy for å se resultater på det området.

Styrketrening kan effektivt trene alle lårmusklene, og kombinert med et smart kosthold tilpasset dine forutsetninger vil det kunne gi gode resultater. Jenter som føler at de har store lår vil i mange tilfelle være skeptiske til å trene lårene i frykt for å få større lår. For disse vil styrketrening av lårmusklene sjeldent lede til større lår, da det er den typiske kvinnelige fettansamlingen på lårene som gir mye av lårstørrelsen.

Det å øke muskelstørrelsen i lårene vil få lårene til å se strammere ut, og kan lede til en omfordeling av fett/muskelmasse i området.

Tren lårene ofte

Lårmusklene er store muskler som allerede brukes mye i hverdagen. Man ser at det krever større treningsmengder for at benmusklene skal vokse hos nybegynnere enn for overkroppsmusklene.

Det å fordele treningen ut over flere dager i uken er mer effektivt enn å trene ”legday” en gang i uken. Selv opptil 6 dager i uken har vist seg å være særdeles effektivt, så ikke vær redd for å overtrene bena. For mange vil en treningsfrekvens på 2-3 dager i uken være helt oppnåelig og vil gi gode resultater.

Forskjellige repetisjonsområder

Lårmusklene består av muskler av forskjellige typer, og det finnes ikke et enkelt repetisjonsområde som er best for å trene lårene. De bør trenes i områdene 3-6 reps, 6-12 reps og 12-30 reps.

Disse områdene kan gjerne varieres innad i uken, f.eks slik: Dag 1 (mandag) 12-30 reps, Dag 2 (onsdag) 3-6 reps og Dag 3 (fredag) 6-12 reps.

Visse øvelser egner seg bedre for lavere repetisjoner og visse egner seg bedre til høyere repetisjoner, så ha i bakhodet at 30 reps i leg extensions som regel fungerer bedre enn 30 repetisjoner i en tung øvelse som markløft.

Forskjellige øvelser

Siden lårmusklene består av flere forskjellige muskelgrupper vil et bredt utvalg av øvelser være optimalt. Om du kun trener enkeltøvelser som knebøy vil det føre til god stimulering av forside og innside lår, men lite trening av bakside lår.

Øvelsesgruppene under er effektive øvelser som i en eller annen form burde være med i ditt treningsprogram.

Ønsker du hjelp med treningen? Akropolis kan veilede deg og lage effektive programmer.


Skrevet av Martin Norum
Fagansvarlig for trening & ernæring på Akropolis.

LES FLERE SAKER OM TRENING OG HELSE HER

 

 

 


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE