ANNONSE

FOTO: ILLUSTRASJONSBILDE

Slik får du kroppen i gang etter en lang og varm sommer

Høsten er godt i gang etter at sommeren har sluppet taket. En periode der den travle hverdagen har kommet tilbake og en skal falle inn i gode gamle rutiner.


Redaksjonen

 12.10.18, kl. 14:36
 01.11.18, kl. 10:14


ANNONSE

 

HELSE: Vi er i en høysesong, ikke bare for å kjempe oss tilbake til hverdagen, men også for å sette i gang med eller holde vedlike treningen. Dette er nemlig en gyllen mulighet til å få kroppen i gang igjen etter en lang og varm sommer.

Dersom du tidligere har forsøkt å komme i gang med trening men ikke har lykkes, er du ikke alene. Det er mange faktorer som spiller inn for å klare og holde motivasjonen oppe, og for mange krever dette litt mer planlegging av hverdagen. Uten motivasjon er det vanskelig å komme langt i treningssammenheng. Dermed handler det om å finne faktorene som enten skaper eller opprettholder motivasjon slik at treningen blir langvarig.

Under finner du noen enkle tips du kan ta med deg!

Sett deg mål

Det første du bør gjøre er å sette deg klare mål for hva du ønsker å oppnå med treningen. Uten noen mål å jobbe mot, kan det være utfordrende å holde motivasjonen oppe, og treningen kan fort føles meningsløs.

Sett deg et realistisk mål som du skal jobbe mot på sikt, samt noen delmål du kan nå på veien. Disse delmålene gjør det enklere for deg å jobbe gradvis og se progresjon på veien. Du kan for eksempel ha en spesifikk kroppsvekt som et mål eller trene for bedre helse og for eksempel ha som mål å gjennomføre tre økter i uken.

LES OGSÅ: Martins tips om trening og kosthold gjør deg sunnere

Finn en treningsform du liker

Å prøve ut forskjellige treningsformer vil gjøre det lettere for deg å finne ut hva som passer dine behov. Motivasjonen for å komme seg ut på trening øker også dersom du gjør noe du liker og trives med. Derfor er det viktig at treningen føles lystbetont.

Ulike treningsformer kan være blant annet: spinning, jogging, styrketrening, svømming og crosstraining. Dersom for eksempel vektreduksjon er en målsetning du har satt deg, vil det være en fordel å variere mellom flere ulike treningsformer for å ikke gå lei, og å legge vekt på sunne kostvaner. Ved å gjennomføre samme treningsformer og øvelser hver gang, kan det fort bli monotont og kjedelig.

LES OGSÅ: Derfor bør du drive styrketrening

Ha en plan 

Du vil høyst sannsynligvis få et større treningsutbytte dersom økten planlegges i forkant. Antall øvelser, hvilke typer øvelser, repetisjoner og serier vil være viktig å ha planlagt i forkant av en styrkeøkt for å kunne gjennomføre økten på en mest mulig effektiv måte.

Dersom du vandrer frem og tilbake på et treningssenter og tar de øvelsene du føler for, kan treningsøktene bli veldig tilfeldige og mindre motiverende fordi du ikke merker like lett at du blir sterkere.

Skaff deg oversikt

Lag rutiner for uken du klarer å forholde deg til. Sørg for at du begynner rolig og ikke tar deg vann over hodet.

Dersom du har planlagt uken og satt av tid til trening, vil det være mer forpliktende å komme seg på trening. 2-3 økter i uken kan være greit å starte med. Treningen må ikke nødvendigvis vare lenge; en treningsøkt kan være svært effektiv på kun 30 minutter - dette kommer an på intensiteten til økten.

Bilderesultat for drm24+akropolisTRENINGSPARTNER: Å ha en avtale å møte opp til gjør det litt enklere å trå over dørstokken. (FOTO: AKROPOLIS)

Finn en treningspartner

En treningspartner kan være motiverende i begynnelsen og ikke minst til stor hjelp i tyngre perioder. Med en treningspartner vil det være enklere få inspirasjon til å prøve nye øvelser, treningsformer og ikke minst føle seg mer forpliktet til å komme seg på trening.

Sammen kan dere motivere hverandre og gjøre treningsøkten både mer effektiv og ha det som en sosial sammenkomst.

Personlig trener

Om du er usikker på hvordan du skal komme i gang, hvordan ulike treningsformer eller øvelser skal utføres, kan det være lurt å kontakte en personlig trener.

En personlig trener kan sette opp treningsprogram, vise og korrigere teknikk i ulike øvelser og ikke minst motivere på veien til ditt mål. Mange vil også føle seg mer forpliktet til å dra på trening og raskere oppnå en mestringsfølelse etterhvert som de når målene sine. 

Lykke til med treningen, og ta kontakt om du har noen spørsmål!

Skrevet av Jan Åge Asgrimplass
Personlig trener på Akropolis Åssiden

LES MER OM HELSE OG TRENING HER

 

 


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE