ANNONSE

EKSPERT: Martin Norum forsker på trening og ernæring, og tar gjerne pennen fatt for å dele kunnskapen.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Martins tips om trening og kosthold gjør deg sunnere

Fremover kan du lese enkle råd for folk flest om hvordan du kan styrke egen helse med riktig trening og kosthold på DRM24.no.


Alexander Jansen

 23.10.18, kl. 14:03
 01.11.18, kl. 01:08


ANNONSE

 

HELSE: Martin Norum er en ettertraktet personlig trener, forfatter og foredragsholder, og redaksjonsmedlem i det vitenskapelige tidsskriftet «Norsk Tidsskrift for Ernæring». Han har en mastergrad i idrettsernæring fra London, er aktiv utøver i styrkeløft, og en populær inspirasjonskilde på sosiale medier.

Til daglig jobber han som fagansvarlig for trening og ernæring på Akropolis på Åssiden, og ferdigstiller i disse dager en forskningsrapport om sammenhengen mellom koffein og prestasjonsfremming hos jenter.

Fremover skal han dessuten publisere lettfattet innhold om trening og kosthold med en folkelig tilnærming på DRM24.no, noe han gleder seg til å ta fatt på. 

- Det er kult å spre faktabasert kunnskap på en ukomplisert måte. Det kommer i stor grad til å være stoff for de som av ulike årsaker ikke trener regelmessig kan relatere seg til, sier Norum. 

STYRKELØFT: Martin Norum er selv aktiv utøver og har en blant annet en NM-bronsje på merittlisten.

Kosthold fremfor kosttilskudd

Norum har ti års erfaring fra treningsbransjen, og har gitt ut tre bøker om styrketrening og ernæring. 

- Man trenger ikke overkomplisere ting, bruke spesialprodukter eller spise masse kosttilskudd. Mange bruker mye penger på dette uten effekt. Det er et paradoks når det selges over 55.000 ulike kosttilskudd i verden, sier Norum. 

- Vanlig mat og riktig kosthold bør være første prioritet, sier Norum. 

LES OGSÅ:Visste du? Derfor bør du drive styrketrening regelmessig!

Uheldig trend

Ifølge Norum blir det stadig mer utbredt å bruke koffein i forbindelse med trening.

- Koffein kan være prestasjonsfremmende, men mange gjør seg avhengig av energidrikker for å kunne gjennomføre en normal økt. Et regelmessig høyt inntak av energidrikke kan få uheldige helseeffekter og gå på bekostning av søvn, sier Norum.

Han har følgende råd til både dem som allerede trener regelmessig, eller vurderer å begynne med trening:

- Trening og ernæring henger sammen. Har du et sunt, realistisk og fleksibelt fokus på begge deler vil du over tid få mye bedre treningsresultater, forteller Norum.

Vil du lese flere kloke ord fra Martin? Følg med på DRM24.no i tiden fremover!

ROMASKINER: Roing er en flott øvelse for helse kroppen. Her viser Martin frem den nye romaskin-parken hos Akropolis Åssiden, hvor han også holder foredrag for medlemmene.

LES FLERE SAKER OM HELSE OG TRENING HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE