ANNONSE

UNØDVENDIG: Man trenger ikke bruke jula på treningsstudio for å slippe å legge på seg.
ILLUSTRASJONSFOTO: ISTOCKPHOTO / GETTYIMAGES / afinade

Enkle tips for å starte det nye året uten ekstra kilo

Hold deg i aktivitet - og nyt julematen!


Redaksjonen

 20.12.17, kl. 11:32
 05.01.18, kl. 21:31


ANNONSE

 

HELSE: - Så lenge du holder deg i aktivitet, kan du nyte julematen med god samvittighet, sier treningsekspert og gründer av SKY Fitness, Jorge Brito.

Når vi samles med familie og venner, er det naturlig at det blir kaker, snop og gode middager. Brito sier at man ikke skal ha dårlig samvittighet når det kommer til kostholdet i juletiden.

- Det er viktig å kunne kose seg uten å måtte tenke på å gå verken opp eller ned i vekt. Man ødelegger ikke kroppen med litt julefeiring, uttaler treningseksperten.

Fysisk aktivitet viktigst

Det er lite pågang på treningssentrene i jula, og her har man en mulighet til å komme og trene i fred og ro.

Men all fysisk aktivitet er bra for helsen og forbrenningen. Helsedirektoratet  anbefaler minimum 30 minutter med bevegelse hver dag.

Her er treningsekspertens tips:

  • Det er ikke alltid like lett å få tid til trening, spesielt i julen. Prøv å starte dagen med for eksempel en tur i skogen. Da får du mer energi resten av dagen, og kan kose deg med bedre samvittighet.
  • Julen er en tid hvor vi spiser mat som er mye fetere, saltere og rikere på kalorier enn i hverdagen. Men det er ikke nødvendig å spise kjøttrike måltider hver dag av den grunn. Spis gjerne kylling og fisk mellom festmåltidene.
  • Frukt, grønnsaker og bær gir god metthetsfølelse. Velg rikelig med grønnsaker som tilbehør til maten og spis frukt imellom måltidene.
  • I julen er det lett å drikke litt mer brus enn vanlig, og i festlig lag kan det fort bli en del alkohol. Drikk vann regelmessig – også under julehøytiden.


LES OGSÅ: 
10 enkle tips for å bevare sommerkroppen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE