PRESSEFOTO: AVINOR

Gode reisetips for deg som skal ut og fly i vinterferien

Vinterferien nærmer seg og mange skal ut og reise de neste to ukene. Over 90 000 passasjerer er ventet på Oslo lufthavn fredag 14. februar og søndag 23. februar.


Redaksjonen

 12.02.20, kl. 14:11
 21.02.20, kl. 12:56


ANNONSE
ANNONSE

 

REISE: - På Avinor Oslo lufthavn er vi godt forberedt og klare til å ta imot ekstra mange passasjerer de neste ukene, sier kommunikasjonssjef på Oslo lufthavn, Joachim Westher Andersen.

For at de reisende skal få en god start på årets vinterferie har Avinor laget noen gode råd til de som skal ut og fly fra Norges hovedflyplass:

1. Legg inn litt ekstra tid

Senk skuldrene og ta deg litt ekstra god tid. Da vil innsjekking, eventuell sending av spesialbagasje, og passering gjennom sikkerhetskontrollen gå lettere. Skal du reise til land utenfor Schengen er det lurt å beregne litt ekstra tid til passkontrollen.

2. Sjekk om flyet er i rute

Alle ankomster og avganger kan du følge på avinor.no og via Avinor-appen. Forhold deg ellers til informasjon om reisen fra ditt flyselskap.

3. Pakk smart

I vinterferien har man ofte med seg spesialbagasje som vogner, ski og golfutstyr. Sett deg inn i reglene hos ditt flyselskap for hvordan dette skal sendes. Sjekk at lange reimer, hemper eller stropper knytes sammen slik at de ikke kan henge seg fast i bagasjebåndet. Dette gjelder spesielt for sekker og bagger. Er du i tvil om din bagasje er godt nok pakket, kontakt personalet i nærheten.

4. Forbered deg til sikkerhetskontrollen

Det er mye tid å spare i sikkerhetskontrollen dersom man ikke har med seg væske over 100 ml. Alt som er flytende, smørbart eller i gassform omfattes av reglene for væske, og alt av løse metallgjenstander må tas av. Større elektroniske gjenstander som PC, nettbrett, fotoutstyr skal også ut av bagen ved passering. Legg verdisaker som pass, mobil, penger, smykker etc. ned i håndbagasjen eller i jakken din. Behold brillene på og pass på at du får med deg alle tingene dine når du er ferdig med kontrollen. Det fort gjort å glemme noe!

5. Skal du reise med barn?

På Oslo lufthavn har vi egne innganger til sikkerhetskontrollen for familier med barn under 12 år. Vi tilbyr også barnevogner, ammehjørne, lekeplasser, gratis vann og wifi. En oversikt over alle våre tilbud til barnefamilier finner du her. 

6. Trenger du assistanse? 

Vi har flere tilbud for reisende med nedsatt funksjonsevne på Oslo lufthavn. Husk at du må bestille assistanse i god tid før avreise. Dersom du bestiller senere enn 48 timer før avgangstid må du regne med ekstra ventetid. 

7. Skaff deg oversikt over de ulike tilbudene på lufthavnen

Gjennom vår Avinor-app og vår nettside avinor.no får du full oversikt over flyplassens butikk- og serveringstilbud, kart og informasjon om din avgang. Vi har et stort utvalg av spisesteder, kiosker og butikker, så du har mye å velge mellom. Parkeringsmulighetene er også gode med variasjon i pristilbudet.

8. Vi kan hjelpe deg hvis du lurer på noe

Har du spørsmål om ditt besøk på Oslo lufthavn er passasjerservice i ankomsthallen åpen store deler av døgnet. Om du ikke finner frem på flyplassen, ta kontakt med en av våre flyplasshjelpere som er lett synlige med gule t-skjorter. Send oss gjerne en beskjed i innboksen eller på veggen på Facebook-siden vår hvis du lurer på noe. 

9. Er Oslo din destinasjon i vinterferien?

For alle som ankommer Oslo anbefaler vi Visit Oslo sin aktivitetsguide hvor man finner oversikt over en rekke ulike aktiviteter som foregår i Oslo-området.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE