FOTO: VING

Derfor er Kanariøyene fortsatt nordmenns favoritt

En undersøkelse gjort av Norges største reisearrangør bekrefter at nordmenns følelser for Kanariøyene holder seg gode og varme.


Redaksjonen

 17.10.17, kl. 13:55
 23.10.17, kl. 15:45


ANNONSE
ANNONSE

 

REISE: Nylig gjennomførte Ving en undersøkelse der reiseentusiaster fra hele landet svarte på spørsmål om Kanariøyene. Vings reisepanel ble startet opp i 2012 og består i dag av i overkant 64.000 personer. Nesten 12 000 personer svarte på denne undersøkelsen.

I fjor reiste over 400.000 norske turister til Kanariøyene. Selv sender Ving over 250 000 nordmenn dit denne vinteren, opplyser reiseoperatøren i en pressemelding.

– Hele 85 prosent av de som deltok i undersøkelsen hadde vært på Kanariøyene tidligere, og 45 prosent hadde vært der seks ganger eller mer, forteller markeds- og kommunikasjonsdirektør i Ving, Tonje Løkaas Fossum.

Reiser tilbake

For kommunikasjonsdirektøren er det er det ingen overraskelse at så mange velger seg nettopp Kanariøyene som sin favoritt. Over 90 prosent av alle Vings charterreiser denne vinteren går til nettopp de spanske ferieøyene. Og de har solgt 16 prosent flere reiser til Kanariøyene for vinteren som kommer sammenlignet med i fjor.

– Kanariøyene har reisemål og hotell som passer de aller fleste behov og lommebøker. Flytiden er kort, været er stabilt og tidsforskjellen liten. Det er tydelig at nordmenn liker seg på her, for 89 prosent av deltakerne svarer at de kunne tenke seg å reise tilbake, sier Løkaas Fossum.

Været er viktigst

Gran Canaria er den ubestridte ener av alle de fem øyene Ving har i sitt program. 91 prosent av deltakerne hadde besøkt denne øya. Samtidig er både Tenerife og Lanzarote også svært populære, her hadde henholdsvis 59 og 40 prosent vært.

Når Vings reisepanel svarte på hva som lokker dem til Kanariøyene år etter år, er svaret entydig: Det er raskeste vei til varme i vinterhalvåret.

– Ja, det er først og fremst klimaet som trekkes fram. 67 prosent oppga at det var hovedgrunnen til å velge seg Kanariøyene. Halvparten svarte også at hovedmålet for å reise dit var sol og bad, sier hun.

Passer for alle

Det kommunikasjonsdirektøren synes er spesielt flott er at nesten samtlige av de spurte mener at Kanariøyene passer for alle – uansett alder.

– Det er bra at så mange trives og ser alle mulighetene disse vakre øyene har å by på. Undersøkelsen viser nemlig også at selv om vi nordmenn liker å bade og sole oss, så sitter vi ikke stille i ferien. Halvparten sier de er aktive når de er på ferie, og at de aller best liker å gå lange turer, for eksempel i de flotte fjellene som Kanariøyene er kjent for, sier Løkaas Fossum.

Undersøkelsen viser også at vi nordmenn gjerne tester ut nye steder. 71 prosent svarte at de reiser til ulike steder og gjerne tester flere av Kanariøyene.

Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet 

Når vi reiser er beliggenheten det aller viktigste, og nærhet til strand og by veier tungt når vi velger hotell og reisemål – også på Kanariøyene.

– Vi vil ha det enkelt når vi skal på ferie, og vi vil slippe å bruke tid på å forflytte oss. I tillegg ser vi at kundene våre i større og større grad velger hotell som passer for den målgruppa de er i. De som reiser med barn søker seg til hotell som har de fasilitetene de trenger, mens de som reiser uten barn ønsker seg rene voksenhotell med høy standard og fred og ro, avslutter Tonje Løkaas Fossum.LES MER OM REISE HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE