ANNONSE

FARLIG: Stolen kan forårsake klemskader på fingrene.
FOTO: IKEA

Ikea tilbakekaller strandstol

IKEA oppfordrer kunder som har kjøpt MYSINGSÖ strandstol før februar 2017 til å returnere den til et IKEA-varehus for bytte eller refusjon.


Redaksjonen

 24.01.17, kl. 20:22
 02.03.17, kl. 15:24


ANNONSE
ANNONSE

 

NORGE: Når tekstiltrekket er vasket og skal settes på igjen, er det mulig å ettermontere stolen på feil måte slik at man risikerer å falle eller få fingrene i klem.

IKEA har fått rapporter om fem hendelser der MYSINGSÖ strandstol har kollapset under bruk på grunn av feil ettermontering.

Alle hendelsene medførte fingerskader som måtte behandles av lege.

Hendelsene inntraff i Finland, Tyskland, USA, Danmark og Australia.

Granskning

- Trygge produkter er høyeste prioritet på IKEA, og alle produktene våre skal følge internasjonal og nasjonal lovgivning samt gjeldende standarder. MYSINGSÖ strandstol har gjennomgått relevante mekaniske, tekstil- og kjemiske tester med godkjent resultat, uttaler selskapet i en pressemelding.

- Etter at IKEA mottok rapportene, igangsatte vi en full granskning. Denne førte til at stolen fikk en bedre utforming som skal redusere risikoen for feil ettermontering og skader. Den nye stolen vil være tilgjengelig på IKEA fra februar 2017, opplyser selskaper videre.

Det er ikke nødvendig å vise kjøpsbevis (kvittering) for å få tilbake pengene. IKEA beklager eventuelle problemer dette medfører sine kunder.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE