ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: NBBL

Er det lov å fyre opp grillen i borettslag eller sameie?

Gjensynsglede med sol og varme har kickstartet grillsesongen. Det fører til at mange styrer i borettslag og sameier får spørsmål om grilling på balkongen.


Redaksjonen

 24.05.18, kl. 20:51
 29.05.18, kl. 15:34


ANNONSE
ANNONSE

 

BOLIG: Er det noen lover og regler som omfatter dette? Det finnes ingen lover som omhandler grilling, verken i borettslagsloven eller i eierseksjonsloven. Det er opp til det enkelte borettslag eller sameie å bestemme regler for grilling i boligselskapet. Husordensreglene bør derfor inneholde punkter om dette, skriver NBBL i en pressemelding.

Avhengig av forholdet i boligselskapet kan reglene inneholde et forbud mot grilling, regler om hva slags griller som kan benyttes og anvisning til steder hvor grilling er tillatt.

Å bruke kullgrill på balkonger i boligselskaper er sjeldent lov. Mange tillater elektriske griller – noe som er det mest vanlige, mens noen også tillater gassgrill.

Grillkos kan bli til grillos

For å imøtekomme beboernes behov for grilling kan det være hensiktsmessig å etablere grillplasser på fellesarealer utendørs. Grillkos for deg blir fort til grillos for naboen. Marmorberget borettslag i Oslo har lagt ut info om grilling på balkonger på sin nettside. De oppfordrer til å tenke over hvor man plasserer grillen og vindretning i forhold til naboer.

Akkurat nå er det så stor skogbrannfare i enkelte kommuner at det har blitt innført forbud mot grilling. Varden melder at det f.o.m. 23. mai kl. 16.00 er forbudt med all bruk av åpen ild i Grenland grunnet brannfare, noe som er bestemt av brannsjefene.

- Det viktigste er ganske enkelt å ta hensyn til andre og å fastsette retningslinjer som ivaretar brannsikkerheten og begrenser ulempene grilling i verste fall kan medføre, uttaler NBBL.

LES OGSÅ: Innfører totalforbud mot bål grunnet ekstrem brannfare


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE