ANNONSE

POPULÆR: PlayStation 4 Slim er trolig den aller hotteste julegaven i 2018.
ILLUSTRASJONFOTO: SONY

Disse julegavene er mest populære i år

Sannsynligheten er stor for at mange vil åpne pakker med hodetelefoner, mobilhøytalere mobiltelefon, jakker eller ull- og superundertøy, viser søkestatistikk fra landets største prissammenligningstjeneste, Prisjakt.no.


Redaksjonen

 21.12.17, kl. 10:38
 24.12.17, kl. 18:23


ANNONSE
ANNONSE

 

NORGE: Er du spent på hva som kommer til å ligge innpakket under juletreet i år? 

- Julehandelens mest søkte enkeltprodukt blant nordmenn på nettet, og det som sannsynligvis allerede nå kan kåres som «Årets Julegave 2017», er imidlertid Sony Playstation 4 Slim 500GB, etterfulgt av iPhone 7 32GB, forteller daglig leder av Prisjakt.no, Carolina Appelqvist.

- Vi har oppsummert og rangert de mest populære produktene, og de mest søkte produktkategoriene, fra det offisielle startskuddet gikk for årets julehandel 20. november – og frem til 17. desember. Disse to produktene var de suverent mest søkt og populære blant nordmenn, forteller Appelqvist.

På de neste plassene følger Samsung Galaxy S8, Nintendo Switch, samt ullundertøy fra Kari Traa. Prisjakts topplister er basert på nesten 4 millioner pris- og produktsøk, gjennomført av nesten tre millioner unike brukere i denne perioden.

Smartklokker og DAB-radioer

- Det er ganske sikkert at mange kommer til å få elektronikk og lydprodukter i julegave i år. Dessuten er Daniel Wellington en vinner blant klokkene, mens mange også søker å kjøpe parfyme fra Paco Rabanne. Blant kjøkkenmaskiner har Kenwood dyttet KitchenAid ned fra tronen, og vi ser også at PlayStation blir heftig utfordret av Nintendo denne julen. Også smartklokker og DAB-radioer er høyt oppe på listene i år, men begge produktkategoriene opplever en svakt nedadgående trend i form av færre søk i årtes julehandel, sammenlignet med andre populære kategorier, sier Appelqvist.

Søketjenesten noterer en økning på 21 prosent i antall prissøk denne julehandelen, sammenlignet ned samme periode i fjor.

- Dette indikerer at netthandelen har festet et ytterligere grep om nordmenns julehandel. Dette betydelige oppsving i søkeaktiviteten i julehandelen viser også at nordmenn bruker stadig mer tid på å sjekke priser og produktinformasjon hos mange leverandører, før de går til innkjøp av julegaver. På de aller fleste produktene varierer prisene fra butikk til butikk, fra uke til uke, så det er gode penger å spare på smarte kjøp, sier Carolina Appelqvist.

LES OGSÅ: Myke pakker er årets vinner under juletreet


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE