- Nærbilder av skader og registreringsnummer, både egen bil og motpartens, samtidig totalbilder av skadestedet fungerer som viktig dokumentasjon, forteller Torbjørn Brandeggen i Tryg forsikring.
ILLUSTRASJONSFOTO: Shutterstock

Bilferie: Ta alltid bilder av skadene

Dersom du skulle komme ut for en trafikkulykke har du det viktigste verktøyet med deg - i lomma.


Redaksjonen

 24.07.19, kl. 08:41
 24.07.19, kl. 20:40


ANNONSE
ANNONSE

 

MOTOR: - Ta frem mobilen og ta bilder. Det er viktig å dokumentere skader etter en trafikkulykke, og mobilbilder er nesten alltid til hjelp i en skadesak, forteller Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Han mener man bør ta bilder av bilskadene og skadested uavhengig om hendelsen er i Norge eller utlandet. 

- Uten noe dokumentasjon kan et forsikringsoppgjør bli vanskeligere, spesielt hvis en ikke har kaskoforsikring selv, sier Brandeggen.

LES OGSÅ: Dette irriterer nordmenn mest i sommerferien

Ikke få panikk 

Mange velger bilferie fordi det gir stor fleksibilitet. Likevel, hver sommer er mange nordmenn innblandet i trafikkulykker, også i utlandet. Når det skjer gjelder det å beholde roen.

– Det er fort gjort å bli satt ut i en slik situasjon, og dette forsterkes dersom motparten ikke snakker et språk du forstår eller fremstår som vanskelig. Jo mer du klarer å dokumentere med bilder, jo bedre, understreker han. 

Videre mener Brandeggen at man bør fotografere alt man finner relevant knyttet til ulykken. Nærbilder av skader og registreringsnummer, både egen bil og motpartens, samt totalbilder av skadestedet.

LES OGSÅ: NAFs reisetips: Et hav av muligheter på bilferie i Norge

- Skademeldingsskjema viktigst

Ved en trafikkulykke i Norge ordner som regel forsikringsselskapene opp seg imellom dersom begge bilene er norskregistrert. Skulle du derimot kollidere med en utenlandskregistrert bil i f.eks. Norge, kan forsikringsoppgjørene ta lengre tid.

– Det viktigste er å få fylt ut skademeldingsskjema, og husk at et norsk skjema er identisk med standard europeisk skjema, understreker Brandeggen.

En skademelding er det som i størst grad blir brukt som bevismiddel i enhver skadesak. Man må aldri skrive under hvis man ikke er enig.

- Har dere ulike oppfatninger av hva som har skjedd kan det bli ekstra viktig med dokumentasjon, som for eksempel bilder, sier Brandeggen. 

LES OGSÅ: Møttes på Mjøndalsbrua - begge nektet å rygge

 

FOTOKREDIT _ COLOURBOX.jpgDOKUMENTASJON: - Jo mer du klarer å dokumentere med bilder, jo bedre, understreker Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring. (ILLUSTRASJONSFOTO: COLOURBOX).

Oppsøk lege

Dersom en føler det minste ubehag etter en trafikkulykke, bør en oppsøke lege. Mange har kanskje lette smerter, litt stivhet eller en liten skramme, og tenker det går over av seg selv.

– Det er ikke alltid man merker umiddelbart om man har indre skader. Ved det minste tegn til skade eller ubehag bør en oppsøke lege eller sykehus, forklarer Brandeggen. 

Det er også viktig knyttet til dokumentasjon av skadene i tilfelle en erstatningssak, at man kan dokumentere sammenheng mellom ulykken og skaden.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE