ANNONSE

FOTO: POLESTAR

Volvo lanserer Tesla-konkurrent med enorm rekkevidde

Torsdag lanserte Volvo elbilen Polestar 2. Med god pris og like god rekkevidde går de nå rett i strupen på Teslas Model 3.


Benedicte Haugaard

 27.02.19, kl. 14:50
 05.03.19, kl. 21:39


ANNONSE
ANNONSE

 


KLIKK PÅ VINDUET FOR Å SE VIDEO FRA LANSERINGEN!

BIL:
 Den nye helelektriske Polestar-modellen settes imidlertid i produksjon først om tolv måneder. Elbilen blir vist frem under motorshowet i Geneva allerede i mars, men slippes i USA, Norge, Sverige, Canada, Kina, Tyskland, Nederland og England i februar 2020.

Andre land blir vurdert fortløpende dersom de velger å ekspandere. Polestar 2 vil være utstilt i 60 butikker på verdensbasis, men salget vil først og fremst foregå på nett.

Startprisen skal ifølge Polestar ligge på 39.900 euro, som tilsvarer ca 409.000 norske kroner, men i begynnelsen blir det kun mulig å få tak i toppmodellen til omlag 614.000 kroner. Prisene er regnet ut fra det tyske markedet, og vil sannsynligvis bli lavere for den norske kunden som slipper moms på elbiler.

INGEN STARTSKNAPP: Polestar 2 åpnes med Bluetooth og starter uten nøkkel og startsknapp.

50 mil rekkevidde

Under lanseringen ble det kjent at den nye Polestar 2 skal ha et batteri på 78 Kwh, som i rekkevidde tilsvarer 500 km etter WLTP-standard. Teslas Model 3 oppgir til sammenligning å ha en rekkevidde på ytterligere 30 km.

Med firehjulstrekk og doble elmotorer yter den Polestar 2 408 hestekrefter, hvilket innebærer 0-100 km/t på under fem sekunder.

AVANTGARDE: Mørkt skinn og sportslig design passer de fleste, skal man tro designsjef Maximilian Missoni. Bilen kommer også med vegansk skinn for de som ønsker det.

Styres av smarttelefonen

Likt fra Teslas Model 3 er instrumentpanelet - eller mer korrekt mangel på instrumentpanel. Også i Polestar 2 vil alt styres fra en stor skjerm på dashbordet. Mye av dette kan også styres med stemmen.

I Volvos nye storsatsing vil også alt kunne styres fra telefonen, som i tillegg fungerer som bilens nøkkel. Bilen åpnes via Bluetooth som er forsterket med ekstra antenner. Via mobilen kan man også sjekke ladestatus på bilen hvor enn man befinner seg.

Bilmerket har i tillegg inngått et samarbeid med Android og Google, så Maps, Assistant og Play følger med bilen. Det vil selvsagt også være like kompatibel med iPhone.

STYRES MED TELEFONEN: I Polestar 2 er det smarttelefonen og touch-skjermen som dirigerer. 

SE FLERE BILDER:
LES OGSÅ: Ulykkessjåfør tar Tesla til retten etter bremsesvikt


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE