ANNONSE

FOTO: NAF / LASSE ALLARD

Tysk vinner i Norges største vinterdekktest

Continental er kåret til vinner av årets vinterdekktest i NAF-magasinet Motor, både for piggdekk og piggfrie dekk. Men to rimeligere dekk fra Polen og Sør-Korea er de store overraskelsene i årets test.


Redaksjonen

 05.10.17, kl. 18:42
 12.10.17, kl. 22:52


ANNONSE
ANNONSE

 

BIL: Tradisjonelt har dekk fra Nokian, Continental og Goodyear prestert godt på norsk vinterføre.

De har knivet om førsteplassen på NAF-magasinet Motors test, og i år kommer tyske Continental ut på topp både på piggfrie dekk og dekk med pigg.

LES OGSÅ: Flere gode vinterdekk enn noen gang

De beste piggdekkene

Continental IceContact 2 er en klar vinner blant piggdekkene, med toppkarakter i de fleste disipliner vi har testet på snø og is. Dekket scorer dessuten godt på våt asfalt.

Koreanske Hankook WinterI*Pike RS+ kommer overraskende som nummer to blant piggdekkene, og taper for Continental på grunn av noe lenger bremsestrekning på is. Men dekket er meget godt, og scorer høyere enn Nokian og Goodyear.

LES OGSÅ: Stor forskjell på premiumdekk og Kina-dekk

De beste piggfrie dekkene

Blant de piggfrie dekkene er Continental ContiVikingContact 6 testens klare vinner, ikke minst takket være overraskende gode bremseegenskaper på is og godt grep sideveis.

Her kommer polske Sava Eskimo Ice nærmest, knepent foran Goodyear og Nokian.

Nederst på Motors test kommer de kinesiske piggfrie dekkene Landsail, Linglong og Nankang, samt piggdekkene fra tyrkiske Falken og koreanske Kumho.

Alle disse scorer imidlertid bra på våt asfalt, hvilket er en god påminnelse om at man skal velge dekk ut fra hvilke veiforhold man ferdes på.

LES HELE TESTEN HOS MOTOR.NO

Velg dekk til dine behov

Bor du i et område hvor det sjelden er snø eller is på veien, kan dekkene som scorer best på våt asfalt være de riktige kjøpene.

Men har du lange perioder med tradisjonelt, kaldt vintervær kan det være klokt å velge blant dekkene som scorer høyest på snø og is.

Husk at det ikke er mulig for dekkprodusentene å bygge optimale egenskaper for alle slags forhold i et og samme dekk.

Slik gjennomføres testen

Motors store dekktest er gjennomført av profesjonelle dekktestere hos Test World i Ivalo i Finland. Her kjøres dekkene både på baner ute og i store innendørs testanlegg.

Slik beregnes karakterene i testen:

Alle dekkene kjøpes så langt mulig inn fra butikk. På denne måten sikrer vi at produsentene ikke kan spesial-produsere dekk til testen som skal prestere godt. Når nye modeller ennå ikke er til salgs, plukker vi testdekk hos produsenten, men kjøper nye sett med dekk når de kommer i butikken og gjennomfører kontrolltester.

Vi oppgir ikke prisen på dekkene, fordi prisvariasjonene fra forhandler til forhandler på det samme dekket er så store at en veiledende pris sjelden eller aldri er den du finner i butikkene.

LES MER OM BIL OG MOTOR HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE