ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: Kaca_Studio / ISTOCKPHOTO/ GETTYIMAGES

Sykle om vinteren? Enklere enn du tror

Mange tror at man må ha fancy utstyr for å sykle om vinteren, men stort sett klarer man seg med klær man har hjemme.


Redaksjonen

 12.11.16, kl. 16:51
 19.11.16, kl. 21:52


ANNONSE
ANNONSE

 

Vinteren er her og det er hustrig ute. Da setter de fleste bort sykkelen for sesongen, og venter til våren med å sykle til jobben igjen. 

Nordmenn er i verdenstoppen i å handle sportsutstyr, og reklamene forteller oss hvilket utstyr man trenger til ulike aktiviteter. Men for å sykle til og fra jobb, trenger man egentlig ikke anskaffe noe spesielt i påkledningen.

- I skuffer og skap hjemme ligger det både ull, vindtette jakker, hansker, luer, skiklær og vintersko. Dette holder i lange baner som utstyr til sykling om vinteren, mener Nils Sødal, kommunikasjonssrådgiver i NAF.

Hold deg varm

Sykling om vinteren skal være lystbetont. Og som for all annen uteaktivitet vinterstid, er det viktig at hender, hode og føtter er varme. Hodet skal også beskyttes like godt som om sommeren. 

- En vanlig lue er for tjukk til å ha under sykkelhjelmen. Så det er viktig å enten bruke en tynn lue, trekke en buff over hodet eller bruke en tynn balaklava som varmer både hode, hals og deler av ansiktet, råder Nils Sødal.

Piggdekk må man ha

Sykkelen må som bilen, ha vinterdekk. Og på sykkel er det bare piggdekk som gjelder. Piggdekkene til sykkel skal kjøres inn. De skal kjøres noen mil på fast underlag for å få piggene til å feste seg.

- Piggdekk er faktisk det eneste utstyret de fleste av oss må skaffe ekstra for å sykle vinterstid. De koster ikke all verden heller. Du kan få gode dekk til kun hundrelapper per dekk, sier Sødal.

Skyll av saltet

Vinterføret sliter mer på sykkelen. Derfor er det viktig å vedlikeholde sykkelen skikkelig gjennom vintersesongen. Med litt lunkent såpevann får du skylt av sand, salt og skitt. Kjedet bør i tillegg smøres med litt tykkere olje vinterstid.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE