ANNONSE

FOLKSOMT: Over 300 mennesker fant veien til Albjerk i Lier for å få med seg avdukingen av nye Skoda Kodiaq, anført av Jan Erik «Broom» Larssen.
ALLE FOTO: SIMEN NÆSS HAGEN/DRM24.NO

Enorm interesse for Skodas nye folke-SUV

Med smekkfulle lokaler avduket Albjerk Lier tirsdag kveld en av årets bilnyheter det ligger aller størst forventninger bak.


Simen Næss Hagen

 24.01.17, kl. 19:28
 31.01.17, kl. 18:33


ANNONSE
ANNONSE

 

LIER: For Skoda har nemlig lansert en helt ny utgave innenfor den populære SUV-klassen blant norske biler - nye Kodiaq.

Albjerks Skoda-forhandler på Vitbank i Lier trakk til seg hele 300 frammøtte, noe som skal være publikumsrekord sammenliknet med andre Skoda-forhandlere.

Og med den velkjente bilprogramlederen Jan Erik Larssen som kveldens konferansier, skulle avdukingen av Kodiaq bli en underholdningsaffære i seg selv - i tillegg til ny og praktisk informasjon om Skodas nysatsing.

Stoler på teknikken

Uavhengig av presentasjonen har Larssen også troen på Skodas SUV-satsing basert på utviklingen det tsjekkiske merket har hatt de siste årene.

Og det begrunner han i hvordan VAG-konsernet (eier av Volkswagen, Audi, Skoda med flere merker, journ.anm.) utvikler teknologien i bilene sine.


– Audi er først ute med teknologi og all ny «gadget» på bilene, og ofte er det Audi som får de første feilene. Dette blir så videre prøvd i Volkswagen før Skoda til sist får tilgang på dette. Med andre ord er barnesykdommene plukket før det kommer til Skoda, og det har gjort at folk nå oppfatter Skoda som en trygg og pålitelig bil i tillegg til at den er prisgunstig sammenliknet med konkurrentene sine, sier Larssen til Drammen Live24 etter avdukingen.

Da teppet ble dratt av den nye Kodiaq-en, utfordret Larssen salgssjefen på prisene. For ettersom Skoda er forbundet med gjennomførte biler til lavere priser enn større merker, også ifølge journalister og bransjeeksperter, så er det klart at Skoda Kodiaq vil bli levert over et bredt spekter på prisskalaen.

STOR INTERESSE: Salgssjef Kristian Marheim kunne fortelle at cirka 450 eksemplarer er solgt før bilen i det hele tatt er sett og prøvekjørt av kundene.

Stort spenn på prisskalaen

Før avgiftsendringene i 2017 hadde Kodiaq en estimert startpris på 314.900 kroner ifølge dinside.no, men SUVen ble noe rammet av de nye avgiftene for året.

– Den aller billigste i utstyrspakken Active koster i dag ferdig 339.600 kroner, sa salgssjef ved Albjerk, Kristian Marheim.

– Og han som vil tømme lommeboka si i alt av utstyr, med den feiteste pakka, største motoren og alt, hva må han ut med? spør Larssen.

– Den får du da for 699, sa Marheim, som selvfølgelig også legger til tre nuller til i summen.

NY SKODA-SATSING: Skoda Kodiaq er tsjekkernes nye SUV-bidrag i bilparken, og vakte stor oppsikt i lokalene til Albjerk i Lier.

Roser bilkunnskapen i distriktet

Likevel tror Larssen at Kodiaq-en er en bil gjennomsnitts-drammenseren kan tenke seg. Ifølge salgssjef Marheim er det allerede forhåndssolgt 450 eksemplarer av SUVen på landsbasis, usett og uprøvd.

– Den typiske drammenser har god greie på bil. Her er man gjerne tilknyttet bransjen, eller kjenner noen som er det. Men du har nyansene her i Drammen som andre steder, og det er også blitt en økning av pengesterke folk som følge av veksten i Drammen, sier Jan Erik Larssen, som selv bor i Lier.

UNDERHOLDT: I tillegg til å ha mye kunnskap om biler, hadde også liungen Jan Erik Larssen en underholdende presentasjon av den nye Skodaen tirsdag kveld.

Flere riking-biler

Han viser også til at flere såkalte superbiler er blitt å finne på norske skilter i Drammen. Og gjerne med lokale skilter også.

– Før hadde den typiske rike drammenser en sportsbil med Bærums-skilt. I dag er det mer stolthet i å ha en bil med KJ-skilt. Jeg har sett Ferrarier, Audi R8er, Bentleyer, Rolls Roycer og liknende her i Drammen, og jammen skal du ikke se at dem kjører med lokale skilter også, legger Larssen til.

Angående Skodas SUV-satsing er han mest spent på hvordan den sammenliknes med konkurrentene, da den ligger i et mellomsjikte mellom Volkswagens Tiguan og Touareg til sammenlikning, hvor sistnevnte fremdeles kan kalles storebror, mens Tiguan blir en lillebror i forhold til Kodiaq.

– Mest fordi at dette er en bil hvor du oppriktig har sju seter. Det får du ikke nødvendigvis i samme praksis i andre SUVer. Denne blir liggende midt i mellom klassen til Tiguan og Touareg, konstaterer den folkekjære bilprogramlederen, kjent fra TV-suksesser som Autofil og Broom.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE