ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24 / NAF

Rekkeviddeangst? Sprengkulda fører til flere elbil-stopp

Det er varslet sprengkulde fra 10 minusgrader og nedover i dagene som kommer, og forsikringsselskapene forventer elbil-problemer. - De vil gå på en rekkeviddesmell, skriver If forsikring.


Redaksjonen

 17.01.19, kl. 09:38
 22.01.19, kl. 13:43


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Når gradestokken viser mange minusgrader, går rekkevidden til elbiler ned fordi batteriene blir påvirket av de lave temperaturene.

Meteorologene melder om 15-16 minusgrader til helgen mange steder i landet, og kulda vil holde seg noen dager.

- De siste årene har pågangen av telefoner økt på iskalde dager fra elbileiere som har kjørt tomme for strøm på veien og trenger veihjelp, opplyser informasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If.

Ber om bilberging

Det er særlig ferske elbilister som ringer forsikringsselskapet sitt for å be om bergingsbil når kulda virkelig setter inn.

- Norge er kanskje det landet i verden med de mest erfarne elbilkjørerne, og de har lært seg hvordan batterier og bil blir påvirket når det er vinter. Men er du ny i elbil, tar det litt tid å bli kjent med bilen. I første vintersesong kommer nedsatt rekkevidde når det er ekstra kaldt som en overraskelse på mange, sier Clementz.

Mye snø i veibanen påvirker også rekkevidden, fordi rullemotstanden øker.

Har du veihjelp inkludert?

Veihjelp er inkludert i kaskoforsikringen hos de fleste forsikringsselskaper. Egenandelen ved redning er som regel på rundt 500 kroner.

- Tidligere var det bare bensin- og dieselbileiere som ringte oss og ba om assistanse på kalde dager. De trengte - og trenger - starthjelp for å få i gang bilen, gjerne hjemme i egen oppkjørsel. Det nye er at elbilene i større grad trenger hjelp ute i felten fordi elbileieren har gått på en rekkeviddesmell, sier informasjonssjefen i If.

LES OGSÅ: Brrr... Nå kommer sprengkulda!


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE