ANNONSE

Elbilistene er mest tilbøyelige til å kjøpe elbil også neste gang.
ILLUSTRASJONSFOTO: iStockPHOTO/GETTYIMAGES

NAF-rapport: Flere enn før vil bytte til elbil

Én av tre vil kjøpe elbil som sin neste bil, slår fersk NAF-rapport fast.


Redaksjonen

 27.06.19, kl. 08:47
 03.07.19, kl. 13:54


ANNONSE
ANNONSE

 

MOTOR: Betydelig flere mener at deres neste bil blir en elbil nå enn for to år siden. Det viser NAF sitt Trafikantbarometer, som måler folks handlinger og holdninger i trafikken.

35 prosent svarer at deres neste bil vil være en elbil. Dette er en økning fra 28 prosent for to år siden. Samtidig avdekker undersøkelsen at nesten 40 prosent er usikre, like mange som i 2017.

NAF mener det er for tidlig 
å fjerne elbilfordelene om man skal nå målet om bare nye nullutslippsbiler i 2025.

- Med så mange usikre forbrukere, må forutsigbarheten rundt avgiftsfordelene opprettholdes, sier kommunikasjonsrådgiver i NAF, Nils Sødal.

FOTO NAF_2.jpgVIL FORTSETTE: To av tre elbilister er klare på at de skal fortsette å kjøpe elbil, viser NAF sin undersøkelse. (FOTO: NAF).

Elbilistene vil ikke tilbake

Elbilistene er de som er mest tilbøyelige til å kjøpe elbil også neste gang. To av tre elbilister er helt klare på at de skal fortsette å kjøpe elbil. Nesten ingen svarer avkreftende.

- De som har tatt spranget fra bensin- og dieselbil til elbil synes tydeligvis ikke at hverdagen med elbil er vanskelig, hevder Sødal.

Og fortsetter:

- De har nok også merket at det er mange fordeler med elbil særlig når det gjelder drivstoffkostnader. Lader man stort sett hjemme, er strøm billig drivstoff, understreker han.
 
Det er særlig de yngre som er positive til å gå over til elbil. Her svarer nesten halvparten – 46 prosent – at de vil ha elbil neste gang.

LES OGSÅ: Ny sporty toppmodell i Q-familien

Distriktene kommer etter

Det er ikke er så stor forskjell mellom storby-folk og folk som bor på landet. De som bor på landet er mer villige til å gå over til elbil enn de som bor i mindre byer.

- Nå svarer hver tredje person i distriktet at deres neste bil blir en elbil. Storbyområdene har ledet an i elbilutviklingen, men nå begynner elbiler å bli vanligere også i distriktene, sier Nils Sødal i medlemsorganisasjonen NAF.

I områder med mye bompenger kan det være mye å tjene på å ha en elbil.

LES OGSÅ: Leiebil i utlandet kan bli et mareritt


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE