ANNONSE

MED ETT LYS: Det er ingen god følelse når du blir vinket inn på et kjent kontrollsted. Du vet at det kanskje er noe galt og at det ofte kommer til å koste deg penger. Denne gangen fikk man imidlertid gratis lyspæreskift av Vegvesenet.
FOTO: ROY HANSEN / DRM24

43 bilister tatt i lyskontroll

Høstmørket setter krav til godt lys på bilen. Onsdag hadde Vegvesenet storkontroll for å luke ut «enøyde banditter».


Roy Hansen

 06.10.16, kl. 09:27
 02.03.17, kl. 13:46

Alexander Jansen


ANNONSE
ANNONSE

 

NEDRE EIKER: Kjører du mye på kvelden kan du få følelsen av at nesten annen hver bilist enten mangler et lys eller har feil lys.

I en storkontroll på Herstrøm onsdag kveld fikk 29 bilister hjelp av NAF til å bytte lyspære på stedet. I tillegg fikk 14 mangellapp og må vise bilen for Vegvesenet i etterkant.

Det er NAF avdeling Drammen og omegn som stiller opp på dugnad for å hjelpe bilistene til å få lysene i orden. De ikke bare skifter pærer der det er mulig - organisasjonen betaler til og med pære. I tillegg deles det ut reflekser og informasjonsmateriell. 

Nedgang

- Kontroll-leder Øivind Brinchen i Statens Vegvesen, sier seg godt fornøyd med dagens kontroll på Herstrøm. At det faktisk var en nedgang fra tidligere år, ser han på som gledelig selv om noe av forklaringen kan være litt færre folk i år og derved noe dårligere kapasitet. 

Mens det ved tidligere kontrollen var en mer omfattende sjekk, var det kun lys som var i fokus denne kvelden. Samtlige fikk kjøre videre etter å ha fått enten byttet pærer eller fått en såkalt «mangellapp». 

I 2015 var det bytte av 36 pærer og det ble utstedt 20 «mangellapper» eller kontrollsedler som vegvesenet helst vil kalle det. I år var det bare 14 som må vise bilen sin for vegvesenet i etterkant. 


SKIFTER GRATIS: NAF i Drammen og omegn stiller opp hvert år med gratis lyspærer og skifter på stedet dersom det er teknisk mulig. Mange biler må nærmest demonteres for å bytte pære og det får ikke disse karene gjort.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE