ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: NAF

Lei DAB-rot i bilen? Nettradio via mobilen er løsningen!

NAF har testet strømming av radio via smarttelefon på biltur, og mener det kan være et godt alternativ til DAB-radio.


Redaksjonen

 28.09.17, kl. 15:30
 06.10.17, kl. 23:12


ANNONSE
ANNONSE

 

NORGE: – Har du AUX-inngang eller blåtann i bilen, er dette en billig og overraskende god løsning, er konklusjonen fra ekspertene.

- Kostnaden kan være at du må utvide datapakken i mobilabonnementet, sier Nils Sødal, kommunikasjonsrådgiver i NAF.

De riksdekkende kanalene har slukket sine sendinger på FM-nettet Buskerud, Østfold, Vestfold, Oslo og Akershus. Mange har fortsatt ikke installert DAB-adapter i bilen, men det er ikke den eneste løsningen for å få inn riksdekkende radio i bilen din fremover.

- Vi ville finne ut hvordan strømming fungerer på en biltur av «hyttelengde», sier Sødal.

LES OGSÅ: Slik får du DAB i båten

Nettradioen imponerer

Derfor ble brukertesten lagt til to populære utfartsårer, nemlig E6 mot Hamar og E16 mot Fagernes. Det ble brukt to biler. Den ene en 2015-modell BMW X4 med integrert DAB+-radio, og en bil der appen Norsk Bilradio for iPhone ble brukt.

- Nettradioen imponerte på turen. Den fungerte godt i de fleste tunneler og i tett skog, forteller Nils Sødal. Faktisk hadde nettradioen færre brudd enn den integrerte DAB-radioen, fortsetter han.

Ifølge teleoperatørene bruker lyd lite datatrafikk på mobilnettet. Så selv om mange strømmer radio på 4G-nettet, vil nettet være stabilt og fint. Generelt sett er det også god mobildekning de aller fleste steder. Har man et av de billigste abonnementene er det ikke sikkert at de holder for å strømme mye radio, men kostnaden for å oppgradere datapakken er ikke avskrekkende. Bruker du nettradio i bilen en time om dagen, vil du bruke mellom 1 og 1,5 GB i måneden.

- Strømming via smarttelefonen er den klart billigste løsningen når de riksdekkende kanalene går over til DAB+, mener Nils Sødal.

– Men husk for all del på trafikksikkerheten. Mobilbruk i bilen er regulert ved lov, men aller viktigst er at fikling med mobilen tar vekk oppmerksomheten fra veien. Så la mobilen hvile på bilturen, avslutter han.

LES OGSÅ: Stenger P4 og Radio Norge på FM-nettet


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE