ANNONSE

Jaguars sjefdesigner Ian Callum la ikke skjul på sin begeistring for at den britiske bilprodusentens første seier i kåringen.
FOTO: NAF

Jaguar I-PACE «Årets bil»

Den eneste elbilen i finaleheatet stakk av med en knepen seier som «Årets bil» i Europa mandag.


Redaksjonen

 04.03.19, kl. 21:39
 09.03.19, kl. 15:12


ANNONSE
ANNONSE

 

BIL OG MOTOR: – At en elbil vinner en slik kåring gir et signal til forbrukerne og bilprodusentene om at elbilen er verdt å satse på, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver

Det er andre gang en elbil har vunnet den prestisjetunge prisen. Nissan LEAF vant i 2011. Samtidig er det første gang den britiske bilprodusenten Jaguar vinner kåringen.

Konkurransen var jevn og Jaguaren måtte ut i en ekstra runde mot den lille sportslige og særere bilen Alpine A110.

– Det er postivt med en elbil-seier. Samtidig er det et tankekors at det er en så kostbar bil som vinner. Ipaceer ikke en bil for den jevne bilkjøper.Det var heller ikke dens nærmeste konkurrent, sier Sødal. - Vi venter fortsatt på elektriske familie-fraktere til en fornuftig pris og uten lange ventelister, fortsetter han.

Det var altså bare en elbil i finalen til Årets bil 2019. Men på Geneve-utstillingen har elbilene fått stor plass.

- Vi merker oss at det er stort fokus på elbiler under utstillignen. I år går elbilnyhetene lengre, lader raskere og koster mindre. Flere produsenter satser på praktiske og rimeligere elbiler for folk flest, sier Nils Sødal.

LES OGSÅ: Her er årets beste bilkjøp


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE