ANNONSE

FOTO: PRESSEBILDE

Husk hviletid på veien!

Det er Trygg Trafikks tips til en stress fri sommertur.


Elisabeth Bogstad

 10.07.17, kl. 10:45
 16.07.17, kl. 16:42


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Trygg Trafikk oppfordrer norske sjåfører til å la seg inspirere av trailersjåførene.

– Å bli trøtt og uoppmerksom er noe av det aller farligste som kan skje deg. Derfor bør alle sommerbilister pålegge seg selv hviletid, mener Trygg Trafikk. 

De som kjører lastebil og buss har lovpålagt hviletid.

Trygg Trafikk oppfordrer norske bilister til å la seg inspirere når vi legger ut på langtur – spesielt nå i sommerferien.

–  Sommertid er tid for biltur. Selv om du vanligvis er en god sjåfør, er det annerledes å kjøre langt og gjerne på ukjente veier. Bevilg deg selv gode hvilepauser! Blir du trøtt bør du stoppe og sove i 15 minutter. Sovner du bak rattet blir det som regel fatalt. På langtur ta 45 minutters pause hver fjerde time – aller helst oftere. Da blir du en mye tryggere sjåfør, og turen blir mindre stressende, sier Ole Rath, distriktsleder i Trygg Trafikk Vest-Agder. 

Planlegg langturen

Stress er en vesentlig risikofaktor.

Derfor anbefaler Trygg Trafikk at du ikke innleder ferien med en lang biltur.

– Det er ofte mye stress omkring selve turen med avvikling av jobb, pakking og utålmodige barn. Derfor er det en dårlig idé å dra rett fra jobben og ut på en lang biltur. Da er det mye bedre og mer behagelig å legge ut på tur feriedag nummer to når du er uthvilt og rolig. Gjør en tur ut av det! Ta lange, gode spisepauser og strekk på bena. Da kan du samtidig sjekke at barna sitter som de skal, fortsetter Rath i Trygg Trafikk.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE