ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: VEGARD M. AAS / DRM24

Fredag den 13. i dag - dette sier ulykkesstatistikken

Tror du at det er større sjanser for å bli rammet av ulykker fredag den 13.? Vel, Tryg Forsikring har tall som kanskje vil overraske deg.


Redaksjonen

 13.01.17, kl. 09:36
 26.01.17, kl. 20:48


ANNONSE
ANNONSE

 

En kombinasjon av dato og ukedag som får mange overtroiske til å ta nervøse skritt ut i hverdagen, og skue engstelig etter svarte katter og stiger som står i veien.

Mye tyder på at kombinasjonen av fredag og tallet 13 er dobbelt ulykke, fordi både dagen fredag og tallet 13 hver for seg har vært regnet som et tegn på ulykke i ulike religioner og kulturer siden tidenes morgen.

Tallenes klare tale

- Men blir det rapportert flere ulykker til forsikringsselskapene denne dagen?

- Vi har gått gjennom statistikk for de siste årene, og fasiten er at det faktisk skjer færre ulykker på fredag den 13. enn på vanlige fredager.

Det gjelder alle typer ulykker som brann, vann- og personskader og ulykker med og uten bil. Vi har ikke noen statistikk på hvor overtroiske nordmenn er, men det viser seg i alle fall at sjansene for at du skal råke ut for en ulykke hvor du har bruk for forsikringen din er mindre enn på andre dager, sier pressekontakt Arvid Steen i Tryg Forsikring.

Det er drøyt 12 prosent mindre sjanse å bli utsatt for bilulykker fredag den 13. Når det gjelder reiseskader er det tre prosents mindre sjanse å bli utsatt for noe fredag den 13, opplyser selskapet.

Mer forsiktig enn vanlig

Arvid Steen tror at grunnen til at det er færre skader på fredag den 13. enn vanlige fredager er at folk er mer forsiktig.

– Kanskje grunnen er at mange er ekstra varsomme og tar færre sjanser på denne «ulykkes-datoen», sier i Arvid Steen.

Han har et godt råd til deg som fremdeles er litt skeptisk til fredag den 13.

– Vårt råd er å møte fredagen som alle andre fredager. Ingen grunn til å stresse seg opp og frykte det verste. Av alle årets dager er faktisk fredag den 13. en trygg start på helgen. Og som alltid; det er alltid lurt å være forsikret om det allikevel skulle gå galt, sier han.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE