ANNONSE

Elbiler driver bruktbilmarkedet i november

Antall elbiler i bruktmarkedet øker i en periode hvor markedet vanligvis er rolig. - I november har det blitt lagt ut flere elbil-annonser enn vi har sett tidligere, forklarer Eirik Håstein, produktdirektør for FINN motor.


Redaksjonen

 17.12.17, kl. 16:30
 23.12.17, kl. 18:30


ANNONSE
ANNONSE

 

NORGE: - Elbilene omsettes raskt, og med et halvårs leveringstid på nye elbiler så setter det fart i bruktmarkedet, sier produktdirektør på FINN motor, Eirik Håstein.

Aller raskest går det å selge BMW i3 og VW eGolf. I snitt ligger disse ute i mindre enn to uker før de blir solgt, og det er i privatmarkedet elbilene omsettes raskest.

De siste seks månedene er det Tesla modell S, Nissan Leaf og VW Golf som dominerer i det elektriske markedet. Også i november er det disse tre modellene det er flest av i markedet.

- Tesla model S og X får suverent flest visninger, men BMW’s i3 er også svært populær og mange ser på disse annonsene, forklarer Eirik Håstein.

Drivstoff har blitt viktigere i 2017

I slutten av januar ble drivstoff et viktigere filter for mange som søkte etter bil på FINN. Fra slutten av juli og frem til 1.oktober har det vært en betydelig vekst i søk etter elbil. Søk på fossilt drivstoff har en svak vekst i 2017. Dette antas å være koblet til den økte trafikken til FINN.

- Den økte etterspørselen etter brukte elbiler er knyttet direkte til myndighetenes tiltak rundt bensin- og dieselbiler samt at mange elbilmodeller har relativt lang leveringstid om du skulle ønske deg en ny en. Diesel har hatt en negativ utvikling omtrent gjennom hele året, sier Håstein.

Stort tilbud i bruktbilmarkedet

Av 63 615 bilannonser publisert i november 2017, er 58 prosent dieselbiler og 35 prosent bensinbiler. El- og hybridbiler står for omtrent 9 prosent av markedet, 4,5 prosent hver.

- Bruktbilmarkedet i november har vært preget av mange annonserte bilen, og tilbudet har ligget på rundt 70 000 bilannonser til enhver tid. I november ble det lagt ut nesten 5000 flere biler enn samme måned i fjor. Noe av grunnen til dette er alle bilene som ble leaset ut høsten 2014. Disse bilene har nå kommet tilbake til bruktmarkedet i høst, sier Eirik Håstein.

Mens det var full fart i bruktbilmarkedet i november, merker markedsplassen en vesentlig nedgang i tilbudet i desember. Årets siste måned er, sammen med juli, den roligste måneden på FINN.

- Selv om veksten avtar noe i desember, forventes det i overkant av 45 000 bilannonser før jul. Det er derfor mulighet til å gjøre et godt bilkjøp også i desember. I januar øker volumet igjen, avslutter Håstein.

LES MER OM BIL OG MOTOR HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE