ANNONSE

FOTO: LASSE ALLARD

- Dyrt å velge billige sommerdekk

Premium-merkene er best, mens det er store variasjoner blant billigmerkene, viser omfattende NAF-test.


Redaksjonen

 16.03.17, kl. 05:51
 20.03.17, kl. 10:57


ANNONSE
ANNONSE

 

NORGE: Det er jevnt mellom de beste dekkene i årets sommerdekk-test:

Nokian har høyest score med sitt Hakka Blue 2-dekk, knepent foran Continental Premium Contact 5, mens Michelin Primacy kommer på tredjeplass i den omfattende og unike testen som NAF-magasinet Motor har gjennomført av årets sommerdekk.

- Premium-merkene leverer de beste og sikreste dekkene. Dekkene er bilens kontakt med veien, så det er en billig livsforsikring å spandere på seg gode dekk, sier Rune Korsvoll, journalist i Motor.

Hele 18 ulike dekkmerker er testet i Motors tradisjonsrike test. Dekkene er testet med samme biltype og under like forhold på et testanlegg i Marseille i Frankrike. 

Store variasjoner på billigdekk

De siste årene har en rekke kinesiske og andre asiatiske dekkprodusenter kommet inn på det norske markedet. Disse dekkene er ofte svært konkurransedyktige på pris, men har varierende kvalitet på dekkene.

I 2017-testen kommer flere av de asiatiske billigdekkene svært dårlig ut, men et par hevder seg overraskende bra.

Det er særlig ved bremsing på våt veibane at kvaliteten på sommerdekkene kan få stor betydning. Vår undersøkelse viser at flere av billigdekkene har vesentlig lengre bremselengde og mister grepet ved lavere hastigheter i vannplaningstester.

- Dårlige dekk blir særlig avslørt på våt asfalt. Styr unna de billigste og dårligste dekkene, råder Rune Korsvoll.

LES HELE TESTEN HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE