ANNONSE

SKRIVER OM BIL: Frank Williksen, bilgal drammenser og motorjournalist gjennom flere tiår.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

DRM24 gir deg lokalt forankret biljournalistikk for alle

Aktuelle nybiltester, temasaker og salgsstatistikk fra lokale forhandlere. Dette stoffet vil du nå finne ukentlig på DRM24.no.


Alexander Jansen

 06.08.17, kl. 23:07
 17.08.17, kl. 05:22


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Og som alt annet innhold på DRM24, er det selvfølgelig gratis. Drammen Live24 har nylig inngått et samarbeid med Frank Williksen, kjent som motorjournalist i en mannsalder, hjemmehørende i Drammen. 

Han skal på en lettfattet og folkelig måte gi leserne det til enhver tid mest aktuelle bilstoffet. Det vil bli tester av nye modeller med høye forventninger, i tillegg til oversikt over salg, nyheter og trender hos lokale forhandlere. 

En gang iblant skeier vi ut med en test av et skikkelig sikleobjekt, av drømmebiler som gir alle bilinteresserte gåsehud og slørete blikk.

LES OGSÅ:
Nå blir Volvo-opplevelsen en helt annen på Bilia Drammen
LES OGSÅ: Innviet Skodas nye prestisjeanlegg i Drammen

Et liv med bil

Frank Williksen har jobbet med bil siden 60-tallet, og vet å sette ord på opplevelsen bak rattet. Opp gjennom årene har han jobbet som motorjournalist for en rekke fagblader, og er i dag redaktør for den drammensbaserte bransjeavisen Nytt om Bil.

Det meste av tid går altså med til bil, og når han ikke leverer stoff til egne publikasjoner, publiserer Williksen stoff om det meste som har med bil å gjøre på egen blogg. 

Pensjonsalder hindrer ikke Williksen fra å fortsette et yrkesaktivt liv innenfor det som har vært lidenskapen hele livet. Nå er han akkurat kommet hjem fra «ferie» på autobahnen i Tyskland, hvor flere biler i drømmesegmentet har vært gjenstand for testkjøring.

- Hvordan er det egentlig å kjøre en Nissan GTR der du kan kjøre så fort du vil? En gang i løpet av sommeren er jeg gjerne i Tyskland for å kjøre de raskeste, sterkeste og dyreste bilene, og formidle opplevelsen av det, forteller Williksen.

LES OGSÅ: Nå er de første Opel Ampera-e klare for veien
LES OGSÅ: Enorm pågang ny Teslas-SUV

Bilen i daglig bruk

De sprekeste bilene på autobahn er imidlertid ikke hovedgeskjeften til Williksen.

- Det er pynten på kaka. Hvordan en bil er i marginalområdene av kjøreegenskapene i skarpe svinger, trur jeg ikke interesserer folk flest noe særlig. Jeg tror heller ikke folk flest er så fryktelig opptatt av hvor høyt dreiemomentet er i tall, men vil gjerne vite om trekkraften er bra. Jeg prøver å folkeliggjøre det litt, og bringe det ned på et nivå hvor vi gir praktisk, nyttig informasjon, forklarer Williksen. 

Brorparten av forbrukersakene som presenteres på DRM24 vil derfor være journalistikk for den jevne bileier, med brukerorientert informasjon om hvordan bilene er i daglig bruk. Det kan også være hjelpemidler til bilen, en temasak om lysteknologi eller elbil/hybridteknologi.

- Jeg har gjennom lang tid utviklet en modell hvor jeg prøver å treffe flest mulig bredest mulig, og mener det er et ganske stort leserpotensial for folk som er interessert i funksjonalitet og hva bilen kan gjøre for seg i hverdagen, sier Williksen.

I SITT RETTE ELEMENT: Frank Williksen trives bak rattet. Nå skal han bruke 50 års erfaring i DRM24. - Jeg prøver å være merkenøytral, men om jeg skal trekke frem en spesiell opplevelse må det være Porsche Panamera Exclusive, en helt usedvanlig bilopplevelse. En annen ting jeg ikke glemmer er da jeg var involvert i en kjedekollisjon i en Ford Granada på vei hjem fra bilutstillingen i Frankfurt i 1978, ler Williksen. 

LES OGSÅ: Avduket årets største lansering
LES OGSÅ: Enorm interesse for Skodas nye folke-SUV

Ønsker innspill

Har du et forslag til en bil vi bør teste, et tema vi bør skrive om, en forhandler som gjør noe nytt og spennende eller noe helt annet bilrelatert som fortjener spalteplass? 

Send oss noen ord til , og du hører fra oss!

- Vi tar gjerne imot forslag, og er det noe ved bilhold eller bilbruk som noen ønsker at vi skal se nærmere på så gjør vi det. Vi kikker på det meste, avslutter Williksen.

PS: Våre første bilsaker kommer på trykk denne uka. Følg med!

LES OGSÅ: Albjerk med storutbygging på Åssiden
LES OGSÅ: Banebrytende bilkonsept lansert hos Gulskogen
LES OGSÅ: Dette er de beste vinterdekkene
LES OGSÅ: Her er noen av Norges morsomste skademeldinger


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE