ANNONSE

KOSTER FLESK: Kapasiteten er sprengt. Derfor skrur Bane Nor nå opp prisene.
ARKIVFOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

BaneNOR skrur opp prisen på pendlerparkering med 500% (!)

Fra og med desember vil du måtte punge ut hele fem ganger dagens pris for å parkere på BaneNORs pendlerplasser.


Joakim Fjeldli

 16.11.17, kl. 13:55
 24.11.17, kl. 00:21


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN/LIER/EIKER: Lørdag 2. desember vil BaneNOR skru opp prisene på pendlerparkeringene som i dag koster 50 kroner for 30 dager.

Ved syv stasjoner på Østlandet: Drammen, Asker, Høvik, Stabekk, Strømmen, Lørenskog og Ski - er det identifisert særlige parkeringsutfordringer. Her innføres derfor bypris på kr. 250,- per måned. Ved Lillestrøm stasjon ble bypris innført allerede i 2015.

- Ved flere av parkeringsplassene våre er kapasiteten sprengt. Nå øker vi parkeringsprisene for å frigjøre parkeringsplasser til dem som virkelig trenger å kjøre bil til stasjonen. Vi vet av erfaring at en prisøkning får flere til å vurdere sin bilbruk. Dermed øker sannsynligheten for at folk som har et reelt behov for parkering, finner en ledig plass, sier direktør Stasjoner Knut Ø. Ruud Johansen i Bane NOR Eiendom.

Ved å innføre de nye prisene, håper Bane NOR å motivere reisende som bor i nærheten av stasjonen, til å bruke andre fremkomstmidler enn privatbil.

Øker prisene

I dag koster det kun 50 kroner for å parkere på samtlige av BaneNOR sine pendlerparkeringsplasser i 30 dager. Dette vil det nå bli forskjell på.

Fra 2. desember vil du isteden måtte betale 100 kroner i måneden for å stå på stasjoner som Hokksund, Mjøndalen, Brakerøya og Lier. Pendlerparkeringen i Drammen vil koste deg 250 kroner i måneden.

DRM24.no får opplyst fra BaneNOR at dersom du betaler bypris (250 kroner i måneden, jour. anm) vil du ha full fleksibilitet på hvor du måtte ønske å stå.

Skulle du derimot kun ønske å betale 100 kroner i måneden for å parkere som før, vil du ikke være i stand til å parkere på pendlerparkeringen i Drammen sentrum.

Øker også dagparkeringen

På parkeringsplassene som ligger utenfor sentrum koster det i dag 20 kroner å stå på dagsbasis. Denne økes til 40 kroner fra samme dato.

- Vi ser mange steder, særlig i byer og tettsteder, at ikke-reisende benytter dagparkeringen ved stasjonen fordi dette er det rimeligste parkeringsalternativet i nærheten. Dermed er det ved mange stasjoner et problem at dagparkeringen fylles opp svært tidlig om morgenen. Vi håper å redusere dette problemet nå som vi nærmer oss det lokale prisnivået noe, sier Johansen. 

LES OGSÅ: Stenger Drammensbanen for trafikk i to uker

LES OGSÅ: Flytter pendlerparkeringen i Drammen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE