ANNONSE

GULL: ECT Eagles Junior Dance Elite ble norgesmestre i sin kategori.
ALLE FOTO: ANDREA SYVERSEN / DRM24

Medaljedryss til dansejentene fra Eiker - nå er de klare for EM!

Med hardt arbeid gjennom hele sesongen kapret endelig Junior Dance Elite NM-gullet, dermed er Eiker-jentene kvalifisert til EM i St. Petersburg i sommer.


Andrea Syversen

 25.03.19, kl. 22:56
 31.03.19, kl. 14:38


ANNONSE

 

STOKKE: Både finaler i Norwegian Cheer League, og norgesmesterskapet i Cheerleading og Performance cheer ble holdt i Stokke denne helgen. Totalt 2650 utøvere fra hele Norge var samlet og 85 lag konkurrerte i løpet av helgen.

Junior Dance Elite har fra tidligere norgesmesterskap med seg to bronser. I årets konkurranse stilte totalt åtte danselag i kategorien Junior Pom. Eagles-jentene vant over blant annet Drammensklubben Sirens sitt Junior Elite-lag.

– Jentene viste en enorm innsats i helgen, og hadde en flott teamspirit, forteller trenerne Cecilie Hansen Westheim og Maren Helene Sollie.

Uventet plassering

I februar bestemte store deler av cheerlaget Senior All Girl Wild seg for å stille i dansekategorien Senior Pom. Trener for laget Helene Liverød forteller at de i utgangspunktet stilte for å skape mer engasjement rundt dans, for å få flere konkurrerende lag – og for å utfordre seg selv litt.

– Det å stille i dans har hjulpet jentene veldig med spirit og utrykk, også på cheermatta. De har fått mye sterkere motions og i tillegg hatt det utrolig gøy.

MEDALJE PÅ FØRSTE FORSØK: Cheerjentene stilte i dansekategorien Pom for første gang, og tok medalje.

At det ny oppstartede danselaget skulle ta med seg medalje hjem var ikke i utøvernes tanker. Liverød laget danserutinen og jentene har brukt denne som oppvarming før cheer-treningene sine. Kvelden før konkurransen festet de steiner kjøpt på nett på de hjemmelagde draktene.

Totalt fem lag stilte i kategorien og Wild – Pom kapret tredjeplassen, kun 34 poeng bak vinnerlaget fra Drammen, Sirens Senior Elite.

På pallen i hiphop

For første gang stilte Eagles sitt eneste og første konkurrerende hiphop-lag i norgesmesterskapet. Mange av utøverne har verken danset hiphop eller deltatt på NM før. Men med hard jobbing de siste månedene tok jentene bronse blant de fem konkurrerende lagene. 

– Vi er storfornøyde med tredjeplassen! Å komme på pallen i vårt første NM som lag, og med lite erfaring fra før syntes vi er kjempegøy, forteller trener Vilde Rosengren Kaasa.

HipHop-laget NRG har utviklet seg fort og kapret i helgen en pallplass.

- Stolt og rørt

Totalt 35 oppvisningslag viste seg frem på matta under helgens arrangementet, Eagles hadde fire lag med i denne kategorien. 

På klubbens Facebook-sider utrykker Eagles sin leder Kristine Hellandsvik Sylling sin takknemlighet ovenfor alle som har gjort denne konkurransehelgen mulig.

- Jeg er så utrolig stolt, rørt og takknemlig over å få være en del av denne klubben.

Med erfaring fra sin egen konkurranse «Winter Open», hadde Eagles for sjette året på rad ansvaret for konkurransestyringen under Norgesmesterskapet. 20 frivillige fra klubben passet på at arrangementet ble bedre enn noen gang.LES OGSÅ: Høyt nivå på «Winter Open» i Drammenshallen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE