ANNONSE

FORMALITETENE UNNAGJORT: Anders Lunde overleverer valglisten til sekretær for valgstyret i Nye Drammen, Vegard Hetty Andersen (t.h.).
FOTO: PRIVAT

Bomaksjonistene klare for valget: - Har kun ett valgløfte

Tidligere Høyre-politiker Harald Wessel-Berg topper lista foran bomgeneral Anders Lunde når «Nei til bomring» stiller til valg med en tverrpolitisk liste på 44 kandidater.


Alexander Jansen

 16.03.19, kl. 21:07
 22.03.19, kl. 17:54


ANNONSE

 

DRAMMEN: Etter å ha samlet over 30.000 underskrifter mot bomring i Drammen, er formalitetene nå unnagjort for å stille offisiell liste til kommunevalget i Nye Drammen. 

Bomsaken vekker større engasjement i drammensdistriktet enn alle andre valgkampsaker til sammen, og nå er det store spørsmålet hvor stor oppslutning det rykende ferske partiet kan få med kun ett mål for øyet: Stanse bomringen i Drammen. 

- Mange sier at de ikke vil stemme på de tradisjonelle partiene, og mange føler seg sviktet av Høyre og Arbeiderpartiet, som nekter å lytte til de 30.000 velgerne i Nye Drammen som har skrevet under oppropet mot bomring. Derfor trenger Drammen en ny valgliste til kommunevalget, sier initiativtaker Anders Lunde.

Det er 44 bommotstandere som stiller til valg i september, og ifølge Lunde er det snakk om en tverrpolitisk liste.

LES OGSÅ: Stiller til valg med partiet «Nei til bomring»

Kun ett valgløfte

Partiet har kun ett valgløfte: Vi kommer ikke til å støtte noe flertall i Drammen bystyre med mindre de sier NEI til Bomring!

- Men NEI til Bomring vil kunne samarbeide med et flertall som har mål om å stoppe bomringen, uttaler Anders Lunde til DRM24.no.

Lunde understreker at partiet har greid å stable et kort valgprogram før valglisten ble overlevert valgstyret i Nye Drammen kommune forrige uke. 

Slik er hovedpunktene i valgprogrammet som meisles ut i disse dager:

  • Innbyggerne skal bli hørt
  • Miljø 
  • Levende sentrum (støtte opp om næringslivet, butikker og handel.)
  • Gode tjenester
  • Fornuftig drift av fellesskapet

- Vi er mot eiendomsskatt, vil ha mer medbestemmelse for innbyggerne, vil ha trafikken utenom sentrum, ha bedre busstilbud, ha levende sentrum, bedre luft og et godt miljø. Vi skal jobbe for en god eldreomsorg, god skole, godt helsetilbud og gode tjenester for alle innbyggere. Og kandidatene får stå fritt i en del saker. Derfor har vi fornuftige folk på lista, sier Lunde.

Se hvem som er på lista her:


LES OGSÅ:Haaning om Buskerudbypakka og bompenger: - På tide med en kursendring


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE