ANNONSE

ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Haaning om Buskerudbypakka og bompenger: - På tide med en kursendring

Høyres ordførerkandidat i Nye Drammen, Fredrik Haaning, gikk på talerstolen på Høyres landsmøte og snakket Buskerudbypakka midt i mot fredag ettermiddag.


Alexander Jansen

 15.03.19, kl. 18:05
 22.03.19, kl. 17:45


ANNONSE

 

DRAMMEN: - Vi kan ikke fortsette å fjerne oss fra folks virkelighet, sa Haaning med henvisning til de politiske argumentene for å innføre bomringen i Drammen.

Haaning åpnet talen med å si at «det blir et demokratisk problem når vi politikere innfører skatter og avgifter befolkningen ikke forstår».

Høyre var en del av det politiske flertallet i Drammen som vedtok Buskerudbypakkas 42 bompunkter for å finansiere den sagnomsuste Buskerudbypakka. Haaning presiserer overfor DRM24 at han fortsatt står bak den beslutningen.

- Som lokalpolitikere ser vi ingen annen utvei enn bompengefinansiering for å oppfylle statlige krav om nullvekst i personbiltrafikken og for å få bygget noen skarve bilveier som staten ikke vil være med og finansiere, sa Haaning under talen. 

- Et nasjonalt ansvar

- Hva innebærer kursendringen du tar til orde for nå i forkant av kommunevalget?

- Det er et nasjonalt ansvar å gjøre noe med et regime som «har tatt av». Dette må Høyre sentralt ta tak i, sier Haaning til DRM24.

- Så du står fortsatt bak Høyres vedtak om støtte til Buskerudbypakke2 slik den nå foreligger?

- Jeg må forholde meg til de vedtak som er fattet til nye vedtak gjøres. 
Dette er et innlegg som gjelder hele landet. Dette er en nasjonal utfordring, sier Haaning.

LES OGSÅ: 
Stiller til valg med partiet «Nei til bomring»

- Folk forstår ikke budskapet

Haaaning påpekte i landsmøteinnlegget at bomsaken engasjerer velgerne mer enn noe annet i Drammen.

Og poengerte at folk forstår ikke budskapet når politikerne sier det er nødvendig å tømme lommeboken deres for å oppnå målsettingene i Paris-avtalen og klimaforliket på Stortinget.

- Særlig ikke når bilparken er i ferd med å elektrifiseres og befolkningsøkningen i Drammensregionen er marginal, sa Haaning.

LES OGSÅ:NAF-rapport: - Bompenger rammer de med lavest inntekt

Frp: - Vi står klare 

Utspillet blir møtt med skeptisisme av Fremskrittspartiets Lavrans Kierulf, fylkesordførerkandidat i Viken Frp og bystyremedlem i Drammen.

- Det nærmer seg valg og Høyre skjønner tydeligvis at de er på kollisjonskurs med folk flest. Dette er et skritt i riktig retning, men vi i FrP trenger garantier for at dette er Høyres holdning og ikke bare Fredrik Haaning som i kjent stil er ute på fisketur, sier Kierulf.

Men presiserer at Fremskrittspartiet står klare til å danne felles front mot bompenger.

- Om dette virkelig er en kursendring står vi i FrP klare for å lage et fellesforslag som forhindrer bompenger, sier Kierulf.

LES HELE TALEN TIL FREDRIK HAANING HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE