ANNONSE

GRÜNDER: Kenneth Fjeld (44) startet AESIR Academy i år 2000.
ALLE FOTO: ANDREA SYVERSEN / DRM24

AESIR Academy doblet antall utøvere på et halvt år

Kampsportklubben AESIR Academy by Kenneth Fjeld i Krokstadelva er i stor vekst og arrangerte i helgen en gratis selvforsvars-workshop.


Andrea Syversen

 11.02.19, kl. 11:23
 18.02.19, kl. 20:00


ANNONSE

 

NEDRE EIKER: Krav maga er en israelsk selvforsvarsgren – en oppsummering av karate og kickboksing, bare uten de tradisjonelle positurene. Teknikkene i stilarten skal kun brukes som en siste utvei.

16 utøvere utenfor klubben møtte opp på helgens workshop og deltok på 90 minutter med ren selvforsvartrening.

Får Chuck Norris på besøk

Hovedinstruktøren Kenneth Fjeld (44) har selv trent kampsport i 32 år og har elever verden over. AESIR Academy har han drevet siden 2000, da han ønsket å lære bort selvforsvar til andre.

Fjeld var den første i Europa som graderte til 5. grad i Chuck Norris System. Skuespiller og kampsportlegende Chuck Norris (78) har klubber i hele verden som praktiserer hans egenutviklede kampsportstilart, blant annet AESIR Academy i Krokstadelva.

De to har flere ganger møttes i utlandet, men i løpet av 2019 kommer Norris til Eiker for å hilse på Fjeld og hans elever – noe som er veldig stort for klubben.

FLERE TILBUD: Kampsportsenteret tilbyr både klassetimer og privatleksjoner.

600 kvadrat treningsareal

I 16 år trente klubben i et kjellerlokale i Mjøndalens hovedgate. Der var det ikke mer plass enn nødvendig, inneklimaet var dårlig og det var lite med parkeringsmuligheter.

I 2016 flyttet klubben til nye lokaler i Krokstadelva, hvor de om to uker skal utvide ytterligere. Dermed får klubben 600 kvadratmeter med trenings- og sosialiseringsareal til egen rådighet. Dette gjør at de kan holde parallelle kurs og opprette enda flere partier.

I dag har klubben fem barnepartier, med utøvere helt ned i 3-års alderen, og syv voksenpartier. Fjeld forteller at workshops i de nye lokalene har rekruttert mange nye medlemmer. For et halvt år siden hadde klubben 122 aktive utøvere, nå har de 247.

– Målet er 300 innen sommeren, legger Fjeld til.

Kampsportsenteret tilbyr både klassetimer og privatleksjoner. I helgene har de ofte seminarer og gratis workshops for de som ønsker å prøve seg på selvforsvars-stilene. Mellom kl. 16:30-21:30 foregår det trening i lokalene hver dag. Klubben tilbyr alt fra zumba til krav maga force.

NOE FOR ALLE: Det er ikke bare mannfolk som driver med kampsport. Her læres jenter opp i selvforsvar.

Ønsket å være selektiv

AESIR Academy var lenge et idrettslag, men for noen år siden bestemte Fjeld seg for å gjøre om klubben til en handelsbedrift. Dette fordi man i et idrettslag ikke har rett til å kaste ut utøvere av klubben, kun permittere dem i en periode.

Fjeld erfarte at noen misbrukte det de hadde lært på kursene og ønsket derfor å kaste utøverne det gjaldt ut av klubben, noe han nå har muligheten til.

LES OGSÅ: Pur vinterglede i Aronsløypa


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE