ANNONSE

NEI TIL BOMRING: Aksjonsleder Anders Lunde og resten av ildsjelene som nå danner eget parti.
FOTO: PRIVAT/ ARKIVBILDE

Stiller til valg med partiet «Nei til bomring»

29.000 drammensere har signert oppropet mot bomring i Drammen. Nå stiller aksjonsgruppen bak «Nei til bomring» med nytt parti til høstens kommunevalg.


Benedicte Haugaard

 07.02.19, kl. 15:29
 15.02.19, kl. 17:24


ANNONSE

 

DRAMMEN: - Mange føler seg sviktet av Høyre og Arbeiderpartiet som ignorerte 29.000 av velgerne. Derfor må vi stille en tverrpolitisk liste, sier aksjonsleder Anders Lunde.

Han mener Drammen trenger en ny valgliste før høstens kommunevalg. 

- Flere skriver at de ikke vil stemme på de tradisjonelle partiene, derfor ønsker vi å stille til valg i september under navnet «Nei til bomring».

Stiller med kjent Høyre-profil

Sammen med Lunde står profilerte politiske navn som blant annet Harald Wessel-Berg. De har også fått med seg Randi Eng, Catarina Chruchow, Robin Brekke Voss og Grethe Beck.

- Jeg var medlem og aktiv i AP i over 12 år. Harald Wessel-Berg ble vraket fra Høyres valgliste etter 40 år, fordi han hadde et annet standpunkt enn ledelsen. Vi har valgt en annen vei, og har fornuftige og fine folk med oss. Vi skal bidra til at Drammen skal være en god by å bo i, skriver Lunde i aksjonsgruppa på Facebook. 

- Det blir en tverrpolitisk liste, med ett klart valgløfte: Vi kommer ikke til å støtte noe flertall i Drammen bystyre med mindre de sier NEI til Bomring, og dermed trekker Drammen ut av Buskerudbypakken. Vi godtar ikke bompengering som grunnlag for deltagelse i bypakke og byvekstavtale!

Bilderesultat for drm24+nei til bomring29.000 UNDERSKRIFTER: Anders Lunde forstår ikke hvorfor politikerne ikke ønsker å møte innbyggerne på halvveien. (FOTO: PRIVAT)

Fra bom til politikk

Og det er ikke første gang en bomaksjonist går inn i politikken. I fjor gikk aksjonsleder for gruppen «Nei til bomring innenfor Drammens kommunegrenser», Gro Nyhus, inn i Senterpartiet

Og hadde gruppen stilt til valg sammen med Gro Nyhus i spissen hadde de trolig vært det største partiet i Drammen kommune. 

Lykkeønskninger fra Nyhus

Nyhus sier hun brenner for saken selv om hun nå sitter i Senterpartiet og har mye annet å ta tak i. Hun ønsker Lund og Wessel-Berg lykke til.

- Jeg har riktignok gått over til et av de mer tradisjonelle partiene, men for meg så har det ingenting å si hva de kaller partiet sitt så lenge de står for noe, og dette er en viktig sak som er veldig i tiden.

Hun legger riktignok ikke skjul på at bomringer er noe hun kommer til å kjempe imot, uansett hva Senterpartiet skulle bestemme seg for i fremtiden.

- Den dagen jeg stemmer for bom så kan du skyte meg, sier en engasjert Nyhus, som mener det nye partiet kommer til å samle mange til valgurnene.


- De har brukt andre metoder for å engasjere folk som kanskje ikke ville brukt stemmeretten sin, og selv om de i all hovedsak kjemper for én sak så vet jeg det er en sak som betyr mye for veldig mange.

Se Gro Nyhus i aksjonLES OGSÅ: Historisk oppslutning: Har fått 28.000 underskrifter mot bom


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE