ANNONSE

KONTROLL: Politi, tollvesen og Statens Vegvesen i aksjon på Herstrøm i Nedre Eiker.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

36 avskiltinger og 60 bruksforbud på tre dager

..men Statens Vegvesen er storfornøyd. Av over 17.000 kontrollerte kjøretøy i storkontrollene før helga ble det kun avdekket 305 tilfeller med mangler.


Alexander Jansen

 29.10.18, kl. 08:58
 04.11.18, kl. 19:12


ANNONSE

 

DRAMMENSOMRÅDET: Statens Vegvesen gjennomførte i samarbeid med politiet, tollvesenet og utlendingsenheten en rekke kontroller fra onsdag til fredag forrige uke. 

Fokuset har vært trafikksikkerhet med tanke på teknisk kjøretøykontroll og dokumenter. Og det var Statens Vegvesens såkalte ANPR-kameraer som stod for å luke ut bilene som ble kalt inn til kontroll. 

Kameraene scanner registreringnumrene som passerer, og varsler automatisk hvis det er biler med for eksempel manglende forsikring, EU-godkjenning eller andre forhold som tilsier kontroll. I tillegg har mannskapene kalt inn alt av utenlandske biler for kontroll.

- Kjempepositivt

Øivind Brinchen i Statens Vegvesen er godt fornøyd med resultatene. 

- Helt ærlig er dette kjempepositivt. De bilene vi har tatt inn har det vært en grunn til at vi har tatt inn. Og av dette igjen har det vært 72% som har hatt feil og mangler. Det vil si biler vi fra før vet at det er noe med, sier Brinchen. 

Resultatene viser en god trend i forhold til tidligere kontroller.

DOKUMENTSJEKK: Politioverbetjent Roger Hansen i avsnitt for operativ utlendingskontroll leverer et litauisk førerkort til dokumentgransker Kjersti Harbitz (i midten) fra Nasjonalt ID-senter og operativ utlending Guri Øen på avsnitt for utlendingskontroll. 

AVANSERTE METODER: Dokumentgranskerne har mange verktøy til rådighet. Førerkortene kontrolleres blant annet med ultrafiolett lys for å avdekke eventuell forfalskning. Med lys og lupe kommer utrolig mye informasjon frem på dokumentene som ikke er synlig for det blotte øyet. Her er det et litauisk førerkort som er under lupen av Kjersti Harbitz.

Ingen graverende saker

Totalt 17.000 biler har passert Statens Vegvesens superkamera under kontrollene. Under én kontroll på FV283 på Herstrøm passerte 7.000 biler. Her ble det tatt inn 207 biler.

- Dette har vært veldig bra, med lite feil i forhold til de bilene som har passert, og ingen veldig graverende tilfeller, oppsummerer Brinchen. 

Kameraene ga utslag på over 300 biler i løpet av de tre dagene aksjonen varte. Totalt ble det kontrollert 484 lette kjøretøy, hvorav 305 hadde mangler.

Dette resulterte i totalt 36 avskiltinger, 60 bruksforbud og 63 gebyrer. 

LANG REKKE: Her er mannskapene i sving for kontroll av biler som har gitt utslag på Statens Vegvesens ANPR-kameraer, samt et utenlandsk kjøretøy.

LES OGSÅ: Varsler storkontroller i drammensdistriktet denne uka


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE