ANNONSE

LØNN FOR STREVET: Robert Depuis viser frem prisen han mottok i helga.
FOTO: PRIVAT

Drammensregissør vant pris med kortfilmen «Julenissens fall»

Etter flere års produksjon ble det full klaff på første filmfestival for kortfilmen fra Drammen. Nå er utlandet ambisjonen.


Benedicte Haugaard

 26.10.18, kl. 13:19
 01.11.18, kl. 22:57

Alexander Jansen


ANNONSE

 DRAMMEN: I helga vant regissør og manusforfatter Depuis prisen for beste barnefilm på Fredrikstad Animation Festival, i skarp konkurranse med gode kandidater fra hele Norden. Nå takker han teamet sitt for innsatsen.

- Til tross for noen tekniske problemer, spesielt med tanke på lyden, så gikk det bra. Jeg overhørte mange gode tilbakemeldinger, fortalte Depuis DRM24 etter første visning.

Nå sender NFI (Norsk Filminstitutt) filmen ut til alle filmfestivaler på landsbasis. 
Filmen har også blitt tatt ut til filmfestival i Belfast - da med norsk tale og engelske undertekster.

- Det blir spennende. Jeg krysser fingrene, sier Depuis, som til vanlig skriver filmanmeldelser for DRM24.

TIDKREVENDE: Hundrevis av stillbilder trengs for å få én liten dukkebevegelse til å se bra ut.

Seks års dugnadsjobbing

Depuis og crewet hans har jobbet iherdig med å ferdigstille animasjonsfilmen - en mørk komedie på 13 minutter produsert med dukker og tidkrevende stop-motion teknikk. 

I samarbeid med Catapult Film (nå Godt Sagt), har de brukt utallige dugnadstimer på klargjøring. Manuset ble påbegynt helt tilbake i 2012, og nå, seks år senere, er det endelige resultatet omsider i boks.

Med et budsjett på 2,2 millioner kroner mener Depuis at de har fått til mye - selv etter de gikk tom for penger. 1/4 av den finansielle støtten kan de takke Viken Film og Kulturrådets fond for lyd og bilde for.

I MÅL: Regissøren var svært lettet da han krysset ut siste rute på storyboardet. (FOTO: STEINAR A. WEDVIK / DRM24)

LES OGSÅ: Store ambisjoner for lokalt filmprosjekt

Nei fra NRK

En av drømmene var å kunne vise kortfilmen på NRK i jula, men disse drømmene gikk fort i knas da tilbakemeldingene fra kanalen kom.

- Det ble et blankt nei fra NRK. De syns ikke det var en barnefilm, og ville ikke vise den. Så da får vi heller prøve alternative plattformer. De fleste streamer gjennom YouTube og liknende, så vi gir ikke opp, forteller Depuis. Men først er det altså filmfestivalene som prioriteres.

Depuis innrømmer at filmen på ingen måte er en typisk julefilm. Den dystre handlingen baserer seg på den lille gutten Vetle, som er den siste personen i verden som tror på julenissen. Når ingen tror på nissen, er han heller ikke synlig. Hele julenissens eksistens avhenger altså av lille Vetles tro.

- Men den har et par elementer som jeg tror både barn og voksne vil sette pris på. Også tror jeg barn liker å bli litt skremt. Det er en grunn til at de helst vil se voksenfilmer, avslutter Robert.

ANIMERT DUKKETEATERVetles far, Julenissen og Vetle avbildet i ett av filmsettene. (FOTO: CATAPULT FILM)

Bli med inn i produksjonen:


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE