ANNONSE

FULL FRES MED FOSSILT: - August ble vår beste salgsmåned siden september 2004, forteller Stein Grøndal hos Bilbutikken.
ALLE FOTO: FRANK WILLIKSEN

Øker kraftig i fallende marked med (nesten) bare fossilbiler

- Jo takk, bare bra, er Stein Grøndals svar når DRM24 vil vite hvordan livet er for en bilforhandler som nesten bare har bensin- og dieselbiler å tilby.


Frank Williksen

 04.10.18, kl. 22:31
 12.10.18, kl. 23:36


ANNONSE

 

DRAMMEN: - Mens totalsalget i vårt distrikt har gått ned med 7 prosent, har vi hatt en økning hittil i år på hele 64,5 prosent for Ford og 5 prosent for Subaru, forteller innehaveren.

- Dette er tall vi er veldig godt fornøyd med, siden omtrent 95 prosent av bilene vi selger har enten bensin- eller dieselmotor, legger Grøndal til. 

Faktisk var august i år bedriftens beste salgsmåned siden september 2004, da Bilbutikken levde høyt på Petter Solbergs suksess med Subaru i rally-VM – da skulle «alle» ha Subaru...

LES OGSÅ: 
Blir Ford-forhandler - kutter Land Rover og Citroen

Løsner med Ford

Nå er han ikke minst fornøyd med at Ford-salget begynner å løsne. Spesielt på nyttekjøretøysiden er tallene gode, noe som reflekterer den sterke fremgangen Ford har hatt de siste årene for denne kjøretøytypen.

I Norge er Ford nå en sterk nummer to. 
Forhandleren på Gulskogen har dessuten vært størst i det norske forhandlernettet på salg av el-Focus. Denne bilen, som har vært svært gunstig priset, fases nå ut av programmet med lanseringen av nye Focus, og blir ikke erstattet.

Nye Focus kommer imidlertid som mild-hybrid, og Ford får også flere hybridversjoner etter hvert, i tillegg til Mondeo HEV. Akkurat nå er det nye Focus veldig mye handler om hos Grøndal Bilbutikken:

- Ja, denne nye modellen har fått en veldig god mottakelse, så den har vi store forventninger til, sier Stein Grøndal videre. 

LES OGSÅ: 
Grøndals rallyskatt har stått opp fra de døde

Nytt konsept

Forhandlerbedriften er godkjent som fullverdig forhandler med hele Fords store produktutvalg, inkludert Mustang og egen import av Ford F150 pickup, også i topputgaven med 450 hk. Nå ser man frem til å få på plass det nye butikkonseptet FordStore.

- Hvorfor lykkes dere bedre i år?

- Vi føler at det særlig er mange bilentusiaster som finner veien til oss. Kundene våre kjenner vi på at de ønsker å kjøre hvor de vil når de vil – og uavhengig av hvilken drivlinje de har.

- Spesielt for oss er dessuten satsingen på Ford Performance. Vi har på huset nye Mustang GT V8 med 450 hk, vi har F150 Raptor med samme effekt, og vi har selvsagt Focus RS og ST og Fiesta ST, foruten Fiesta RS og R2 rallybiler, så her er det satset på modeller som treffer entusiastene hjemme, fastslår Stein Grøndal.

Dette slagordet kan du lese på veggen i Subaru Concept Store.

LES OGSÅ:  Prøvekjørt: Nye Subaru Forester

Bensin-suksess for Subaru

- Hva er status for Subaru, som bare har bensin- og dieselmodeller?

- Subaru er blant de få fossile merkene som faktisk har fremgang med kombinasjonen firehjulsdrift og bensinmotor, med nye XV som bestselgeren. Vi er godt fornøyd med mottakelsen for vår nye Subaru Concept Store, sier Stein Grøndal.

Med en markedsandel i distriktet hittil i år på 3,2 prosent er Bilbutikken Grøndal landets tredje største Subaru-forhandler.

LES OGSÅ: Ny modell i nye omgivelser hos Bilbutikken

Bjørn Haugen kan melde om godt salg av Subaru XV med kombinasjonen firehjulsdrift/bensinmotor.

LES OGSÅ: - Jovisst går det an å selge «fossilbiler»!


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE