ANNONSE

AMPERT: Flere sinte bilister gikk ut av bilene sine da aksjonen blokkerte Bragernestunnelen.
ALLE FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

Stort engasjement rundt «kjør sakte»-aksjonen

Flere hundre biler havnet midt i «kjør sakte»-aksjonen tirsdag ettermiddag. Frivillig eller ufrivillig - det er ingen tvil om at bom-motstanderne ble sett og hørt!


Benedicte Haugaard

 11.09.18, kl. 16:51
 25.09.18, kl. 21:00


ANNONSE

 


TRYKK PÅ VINDUET OVER FOR Å SE VIDEO!

DRAMMEN: Det er Facebookgruppen «Folkeavstemning om Bom i Drammen» som står bak aksjonen, som følger i kjølvannet av tilsvarende aksjoner mot bompenger i Stavanger-området.

Tirsdag ettermiddag møtte flere hundre biler opp i aksjons-kolonnen som gikk fra Gulskogen klokken 16.00.

- I Drammen ligger vi an til å påtvinges minst 20.000 kroner i årlige bom-kostnader. Det er dørgende usosialt, urettferdig, og noe skatten bør dekke. Drammen er en kommune med sterk økonomi. Vi har hatt demonstrasjonstog. Vi har klaget. Nå må vi trappe opp! Facebook holder ikke for å stoppe dette, står det å lese på Facebook-eventen

Full kork på Brakerøya

Ifølge DRM24 reporter på Holmenbrua mistet arrangørene kontroll på følgebilene. De måtte derfor ta en pause på Holmen for å samle bilene igjen. Her bestemte de seg for å legge Bragernestunnelen inn i ruta.

Lasse Østli Andersen er en av bom-motstanderne som stod i kø tirsdag ettermiddag. Han sier på telefon til DRM24 at han brukte fem minutter fra Holmen til CC til tross for dårlig organisering.


- Nå begynner det å bli skikkelig kø. Vi kjører på Strandveien nå og er på vei inn i Bragernestunnelen for å stoppe hele flyten her, forklarte han i 17-tiden.

STARTET PÅ NYTT: Alle bom-motstanderne samlet seg på Holmen for å starte kolonnen på nytt. (FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24)

Oppgitte bilister

Men det er ikke alle som er fornøyde. Selv om Andersen kun fikk øye på blide bilister som ga tommelen opp ut av vinduet, opplever operasjonssentralen ved politiet i Sør-øst noe helt annet.

- Operasjonssentralen mottar nå mange klager fra oppgitte og sinte sjåfører i Drammen - i forbindelse med «kjør sakte»-aksjonen som pågår fra Gulskogen til Brakerøya, opplyste politiet.

DÅRLIG STEMNING:
Flere sjåfører gitt ut av bilene sine for å kjefte på kolonnekjørerne.

Fornøyd politi

Knut Larsen er operasjonsleder ved politiet i sør-øst. Han sier aksjonen gikk fint for seg til tross for et par sinte bilister.

- Vi lot dem holde på. Noen trafikanter ble selvfølgelig sinte på grunn av saktegående trafikk, men det var vel hele hensikten med aksjonen, sier Larsen til DRM24.no.

Og politiet trengte ikke å blande seg i aksjonen mer enn nødvendig. 

- En patrulje måtte rettlede noen som stod ulovlig parkert, men dette fikk ingen store konsekvenser av noe slag. Utover det gikk det fint, sier Larsen.

Nyhus: - Bra med engasjement

I Drammen har aksjonistene så langt bare tatt beina fatt med opptog og paroler. Buskerudbypakke 2 med flere titalls bomstasjoner ble endelig vedtatt tidligere i år, og skal behandles av Samferdselsdepartementet før byggingen starter.

Tidligere fanebærer mot Buskerudbypakke2, Gro Nyhus, synes det er bra at engasjementet og motstanden ikke dør ut.

- Vi får jo snart håpe at de folkevalgte rundt om i landet snart forstår at bompenger ikke bør være måten å finansiere slike bypakkeinvesteringer på, sier Nyhus til DRM24.no.

Og mange i Drammen har helt klart ikke gitt opp håpet.

- I Stavanger innrømmer AP at det blir feil! Kongsberg sa nei til bom før det gikk så langt, står det videre å lese på arrangement-siden. 

LES OGSÅ: Arrangerer «kjør sakte»-aksjon mot bomring


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE