ANNONSE

FOTO: PRIVAT

Politiker utlover dusør etter omfattende hærverk

Tidligere FrP-politiker Elisabeth Uggen og innehaver av Scandicgas Eiker i Skotselv opplevde å få bilen sin nedtagget og ødelagt natt til lørdag. Nå utlover hun en dusør på 20.000 kroner til den som kan bidra til en oppklaring av saken.


Roy Hansen

 02.07.18, kl. 09:58
 19.07.18, kl. 12:44


ANNONSE

 

DRAMMEN: - Det kan være at noen har mislikt at jeg har meldt overgang fra FrP til Høyre, men jeg vet ikke. Vi har ikke hatt saker til politisk behandling som omhandler nynazister eller slik ting, så jeg skjønner ikke motivet her, sier Elisabeth Uggen til Eikernytt.no.

Hærverket skjedde natt til lørdag og verken nabo eller leieboer i anlegget deres hørte noe som helst. Hærverket må ifølge Uggen ha skjedd sent på natta eller tidlig lørdag morgen.

Politiet har vært på åstedsbefaring og forsøkt å sikre spor, men det er uvisst om de fant noe de kunne bruke.


Ble sex-sjikanert i 2004 og 2005

Det er ikke første gang Elisabeth Uggen er utsatt for sjikane eller hærverk. I 2004 og 2005 skal hun ha fått flere brev med grov sexsjikane og beskyldninger. Brevene var skrevet på en gammel type skrivemaskin, men de opphørte å komme etter at saken ble anmeldt. Ingen ble den gang tatt for å ha sendt brevene.

Elisabeth Uggen sier til Eikernytt.no søndag at hun ikke har fått lignende etter dette, og at vedkommende trolig ble skremt av anmeldelsen. Den gang som nå, ble ordføreren holdt løpende orientert om saken, da det var og er mistanke om at både brev og helgens hærverk kan være politisk motivert.


Nazisymboler og grov tekst

- Å få ødelagt varebilen vår med nazisymboler og grov tekst, oppskårede dekk og oppbrutt sidedør som er revet av bilen, er lite hyggelig. Skadeverket beløper seg til anslagsvis mellom 50.000 og 100.000 kroner og er politianmeldt. Det er andre gangen vi blir utsatt for grov sjikane, skriver Elisabeth og mannen Harald på Facebook.

De skriver videre at de har noen teorier og mistanker, men trenger hjelp til å oppklare dette. Ettersom hærverket er kan være politisk motivert, er ordfører Ann Sire Fjerdingstad orientert om saken.

Dusøren går til den/de som gir info som fører til oppklaring av saken. Tips kan rettes direkte til dem eller til politiet.

Ikke lett synlig

Ifølge Elisabeth Uggen sto bilen parkert på det minst synlige stedet på tomta. Hun mener derfor at dette ikke har noe med tilfeldig hærverk å gjøre.

I og med at verken nabo eller leieboer har hørt noe, tror hun det er folk som kjenner stedet som har utført hærverket.

LES OGSÅ: Fant bilen ramponert, bulkete og dynket i egg og mel


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE