ANNONSE

TOR TVETER: Her presenterte han de fire vinnerene av idemyldringen til nytt kommunevåpen for Nye Drammen kommune.
FOTO: DRAMMEN KOMMUNE

Presenterte finaleforslagene til nytt kommunevåpen

Det er i disse dager het diskusjon rundt et eventuelt nytt kommunevåpen for Drammen storkommune, og nå er fire alternativer plukket ut.


Benedicte Haugaard

 08.06.18, kl. 14:30
 22.06.18, kl. 14:03


ANNONSE

 

DRAMMEN: Torsdag denne uken presenterte leder i arbeidsgruppen for identitet, symboler og kultur i Drammen, Tor Tveter, de fire gjenværende ideene til nytt kommunevåpen for fellesnemda.

Tre av forslagene er valgt ut av arbeidsgruppen selv, mens det siste er stemt frem som folkets favoritt.

Fire favoritter

Arbeidsgruppa valgte ut «Årringer» av Jannicke Bakke-Olsen, «Elva, fjorden og marka» av Arnstein Holmen og «Isbryteren» av Anita Tveiten.

Etter å ha mottatt drøye 6000 stemmer blant innbyggerne i fremtidens storkommune, stakk «Fløter» av Anita Tveiten av med seieren.

- «Folkets favoritt» er ikke beskrevet og begrunnet på samme måte som de tre øvrige ideene, fordi ideen er stemt fram av folket, skriver Nye Drammen på sine hjemmesider

Jobber videre

Alle de fire vinnerforslagene belønnes med 10.000 kroner. Nå er det opp til de profesjonelle aktørene å tegne frem et nytt kommunevåpen.

- De fire valgte ideene til nytt kommunevåpen legges nå inn i et konkurransegrunnlag for profesjonell utforming. Så er det opp til profesjonelle aktører å jobbe videre med forslag til utseende på et nytt kommunevåpen.

De profesjonelle aktørene har en frist til 31. august med å sende inn forslag til nytt kommunevåpen for Nye Drammen kommune.

VIL BEHOLDE:
Kierulf og Nilsen vil beholde dagens ærverdige kommunevåpen. (FOTO: BENEDICTE HAUGAARD / DRM24)

Vil beholde

Lavrans Kierulf (FRP) og bypatriot Kjell Nilsen er ikke enig i utskiftningen av Drammens kommunevåpen, og har startet aksjonsgruppe og underskriftskampanje for å beholde dagens kommunevåpen.

Kommunevåpenet, som illustrerer en søyle, en nøkkel og et sverd på blå bakgrunn, har klart seg gjennom kommunesammenslåinger i flere hundre år. Kierulf forstår ikke at utskiftning i det hele tatt er et tema.

- Vi startet denne prosessen i fjor sommer, og har kastet bort mye tid på noe som aldri burde vært diskutert, sier FrP-politikeren.

- Det er unødvendig å bruke over 20 millioner på et kommunevåpen som ser ut som det er laget av trolldeig, sier Nilsen.

LES OGSÅ: Aksjonerer for å beholde kommunevåpenet

DAGENS: Slik ser Drammen nåværende kommunevåpen ut.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE