ANNONSE

KRITISK TIL BOM OG BYPAKKE: Gro Nyhus avbildet på en bystyremøte i Drammen tidligere i år.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Gro Nyhus går inn i politikken

Gro Nyhus trakk seg onsdag kveld som leder for aksjonsgruppa mot Buskerudbypakka. Årsaken er at hun nå blir politiker i Senterpartiet.


Alexander Jansen

 31.05.18, kl. 09:57
 22.06.18, kl. 14:03


ANNONSE

 

DRAMMEN: Det var Nyhus selv som offentliggjorde nyheten i facebookgruppen «Nei til bommer innenfor Drammens kommunegrenser onsdag kveld».

- Takk for meg. Jeg kan ikke lenger fortsette å representere dere som en leder av denne tverrpolitiske gruppe. Jeg takket i dag ja til å bli satt på Senterpartiets nominasjonsliste for nye Drammen sin liste til kommunevalget 2019, skriver Nyhus.

Siden hun ble kjent som frontfigur for aksjonsgruppen høsten 2016 har Nyhus vært bom-motstandernes ansikt utad i Drammen. Gruppen fikk raskt flere medlemmer enn byens største parti har stemmer, og flere har stilt spørsmålet om Nyhus også har politiske ambisjoner.

Nå er altså svaret gitt.

PÅ BARRIKADENE: Gro Nyhus med megafon under en demonstrasjon i byparken i vår. (FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24)

Fortsetter kampen mot BBP2

Jeg forlater ikke kampen mot BB2, jeg endrer kun strategien. Ettersom det foreløpig kun er Senterpartiet og Fremskrittspartiet som foreløpig har hevet røstene mot BB2, ønsker jeg å bidra til at Senterpartiet Drammen på sin side opprettholder sin motstand også fremover, uttaler Nyhus.

Nyhus opplyser videre at hun heretter vil kommentere bypakke-saken som del av hennes politiske ståsted.

- Aksjonsgruppa er tuftet på tverrpolitisk medlemskap, og styrken er at det bør den fortsette å være. Den hadde aldri blitt så sterk uten at drammensere, både eksisterende og kommende, kunne samles om denne ene saken og ikke blandet med alt annet, skriver Nyhus.

HAR VÆRT UTE EN VINTERNATT: Gro Nyhus samlet tusenvis av drammensere til demonstrasjon mot Buskerudbypakke2 vinteren 2017 under slagordet «pakk om pakka». (FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

LES OGSÅ: Demonstrerte mot Buskerudby-pakka


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE